Lehmann: "Neuer messze jobb, mint Buffon"

gigimanu.jpgAz egykori kiváló német hálóőr, Jens Lehmann egy friss interjújában kijelentette, hogy a Bayern München világbajnok, s kétszeres Bajnokok Ligája-győztes kapusa, Manuel Neuer messze felülmúlja a Juventus legendáját, Gianluigi Buffont, aki rendkívül sikeres pályafutása ellenére szerinte jóval kevesebbet ér a most harmincnégy esztendős német labdarúgónál. 

A Schalke 04, a Borussia Dortmund, valamint az Arsenal egykori portása úgy véli, hogy az IHFF által a 21. század legjobb kapusának megválasztott Buffon nagysága ellenére képtelen lett volna olyan magas szinten védeni, mint melyet a Premier League, illetve a Bundesliga küzdelmei jelentenek, ebből kifolyólag pedig szinte összehasonlíthatatlan más poszttársaival, például a szóban forgó Neuerrel is. 

"Manuel Neuert és Gianluigi Buffont egyszerűen lehetetlen feladat lenne összehasonlítani, azonban nem is szükséges párhuzamot vonni a két futballista között, mivel teljesen egyértelmű, hogy Manuel legalább két kategóriával felsőbbrendűbb az olasz hálóőrnél" – jelentette ki Lehmann az Il Giornale számára adott nyilatkozatában. 

"Olaszország és a Serie A jóval alacsonyabb színvonalat képvisel, mint a többi topbajnokság, s nem lehet kérdés, hogy a Serie A-nak még sokat kell fejlődnie és erősödnie ahhoz, hogy egy lapon említhessük őt az igazán erős nemzeti versenysorozatokkal, azaz hogy elérje a Premier League, a La Liga, valamint a Bundesliga szintjét, melyek jelen pillanatban klasszisokkal múlják fölül az olasz bajnokságot" – tette hozzá a hálóőr, aki egyébként fél idény erejéig maga is futballozott Itáliában, mivel 1998 júliusa és 1999 januárja között az AC Milan keretét erősítette, a Rossoneri szerelésében pedig összesen 6 mérkőzésen jutott lehetőséghez. 

"Jelen pillanatban már az sem egyértelmű, hogy a legjobb kapusok és a legkiemelkedőbb védők a Serie A csapataiban szerepelnek-e, annak ellenére, hogy az elmúlt évtizedekben az olaszok legalább e szempontból a mezőny fölé emelkedtek. Mostanra ez a dominancia elveszett, s sokkal jobb hálóőrök lelhetőek fel más országokban, köztük az én kedvenc játékosaim is, azaz a Bayerntől Manuel, a Wolfsburg portása, Koen Casteels, illetve a Liverpoolban játszó Alisson Becker" –  összegzett a pályafutása egészét tekintve hét trófeát bezsebelő Lehmann. 

A 2011-ben visszavonult német kapus 2006-ban egyébként élete egyik legfontosabb találkozóján nézett szembe Gianluigi Buffonnal, mikor az aktuális év világbajnoki elődöntőjében az olasz válogatott a házigazda német nemzeti tizeneggyel nézett szembe, majd mért 2-0-ás vereséget a Nationalelfre, hogy aztán a fináléban büntetőkkel kerekedjenek a franciák föé, megszerezve ezzel a labdarúgás alighanem legrangosabb trófeáját.