Aouar és Depay továbbra is célpontok

aouar_depay.jpgAz elmúlt nap során újabb átigazolási hírek láttak napvilágot a Juventus helyzetével, illetve közeljövőben megvalósítandó terveivel kapcsolatban, mely értesülések többek között érintik Houssem Aouar, Memphis Depay, illetve Radu Drăgușin helyzetét, s az Öreg Hölgy ezen futballisták irányába tett várható lépéseit is. 

A Bianconeri ügyiben szinte mindig pontos információkkal rendelkező Romeo Agresti a március 4-én írt a román futballista szerződéshosszabbításával kapcsolatban, hiszen mint ismert, a klub sportigazgatójának, Fabio Paraticinek kiemelt témát jelent a még mindig csak tizennyolc esztendős játékos kontraktusának megtoldása, melyet minél előtt szeretne lezárt ügyként számon tartani, hogy nyáron kizárólag az új labdarúgók szerződtetésével kelljen  foglalkoznia. 

A Goal Italia számára jelentő szakember tegnapi hírei szerint a tárgyalások igen jól haladtak az utóbbi hetekben, melynek eredményeképpen a megállapodás is megszületett a labdarúgóval. Agresti úgy tudja, hogy ugyan a játékosnak más topbajnokságokból is érkeztek ajánlatai, mindvégig a torinói együttesnél kívánt maradni, ennek pedig elmondása szerint meg is lett az eredménye, mivel a vezetőség is elkötelezett volt megtartása mellett. 

"Egészen biztosan kijelenthető, hogy Radu Drăgușin hamarosan aláírja új szerződését a Juvenusszal. A klub, illetve a futballista képviselői közel állnak a megállapodások teljes körű megkötéséhez. Drăgușin nem fog távozni az együttestől, annak ellenére, hogy a Bundesligából, valamint a Premier League-ből is érkeztek megkeresései" – írta az olasz szakember. 

Az utóbbi időben rendre hitelesnek számító Mirko Di  Natale szintén megírta hetente közzétett értesüléseit a csapattal kapcsolatban, s míg Agresti a már lezártnak tekinthető ügyekre fókuszált, addig a TuttoJuve újságírója elsősorban a nyári célpontok kapcsán igyekezett híreket szolgáltatni. 

A szakember mindenekelőtt elmondta, hogy a klub élénken érdeklődik az Olympique Lyonnais sok csapat által üldözött duója, a középpályás Houssem Aouar, illetve a támadó Memphis Depay iránt, akiket mindenképpen szeretne keretében tudni a nyári mercato végeztével. 

Di Natele szerint ugyan mindkét labdarúgóért éles versenyfutás várható az európai topcsapatok között, a Bianconerinek jó esélye nyílik a francia és a holland futballista megszerzésére, nem kis részben a két együttes elnökei között fennálló, kiemelkedően jónak mondható viszony miatt. 

"Egyértelműen kijelenthető, hogy a Juventus egyike azon csapatoknak, akik le kívánják igazolni Houssem Aouart, e lépés megtételének valószínűsége pedig igen nagyra tehető, főleg Andrea Agnelli és Jean-Michel Aulas igen jó kapcsolatának következtében. Ennek révén egyáltalán nem zárható ki, hogy a két klub a nyár folyamán több, egymással kötött üzletben is érdekelt lesz.

Ezen tárgyalások egyik érintettje Mattia De Sciglio lehet, aki Aouar helyzetétől függetlenül is a lyoniaknál maradhat, mivel a franciák jelen pillanatban továbbra is csak készpénzt (50-55 millió eurót) szeretnének elfogadni középpályásukért. Mivel azonban még csak március van, a helyzet könnyen változhat az elkövetkezendő hónapok során. 

Jelen pillanatban nem tudok új értesüléseket mondani Memphis Depay helyzetével kapcsolatban, azonban egészen biztos, hogy a Juve, szokásához híven, ingyenes igazolásokat is végre szeretne majd hajtani 2021 nyarán. Ezen futballisták közül minden bizonnyal Depay az egyik legkeresettebb név, aki szintén kedveli a Zebrákat, ám mindeddig nem döntött a jövőjét illetően.

A csatárok tekintetében természetesen más játékosok is felmerültek Torinóban, pletykák szintjén pedig Mauro Icardit is emlegették, ám véleményem szerint az argentin játékos megszerzése rendkívül nehéz feladat elé állítaná az olasz rekordbajnokot" –  zárta mondanivalóját Di Natale.