Reggeli hírcsokor

haaland.jpgUgyan a szezon még közel sem ért véget, ebből kifolyólag pedig a nyári mercato nyitónapja is igen messzinek tűnik, a 2020/2021-es idény immár március elejénél tart, ami azt jelenti, hogy a futballvilág klubcsapatai már gőzerővel tervezik a következő átigazolási időszakban megvalósítandó üzleteket, mérlegelve azok fontosságát és megkötésük realitását.

Bár az együttesek szerelmesei nem rendelkeznek bennfentes információkkal alakulatuk ötleteiről, egyes, transzferekkel foglalkozó források ebben is a sportág kedvelőinek segítségére vannak, melynek folyományaként a Juventusszal kapcsolatban is naprakész értesüléseket szerezhetünk az általában hitelesnek tartott forrásokból.

Az általánosságban az egyik legmegbízhatóbbnak vélt újságíró, Fabrizio Romano a tegnapi napon ismételten jelentkezett hetente megjelenő, az utóbbi időben pedig immár ingyenesen hozzáférhető, Here We Go névre keresztelt podcast-adásában, melyben többek között szót ejtett a fekete-fehérek számkivetett brazil játékosának, Douglas Costának helyzetéről, valamint megnevezte Fabio Paratici egyik nyári célpontját is, aki nem kifejezetten az eddig emlegetett nevek közül kerül ki.

Az olasz szakember értesülései szerint az Öreg Hölgy vezetősége azon munkálkodik, hogy véglegesen értékesítse korábbi labdarúgóját, a jelenleg kölcsönben a Bayern Münchennél szereplő Douglas Costát, akivel a későbbiekben semmiképpen sem számol a Bianconeri, elsősorban mentalitása, illetve sérülékenysége miatt.

A brazil szélső iránt mindenekelőtt a Premier League újonca, a Leeds United érdeklődik, mely csapat ugyan nagy valószínűséggel a következő idényben is az angol bajnokságban szerepel majd, keretét további minőségi futballisták megszerzésével szeretné megerősíteni. Az egyik ilyen labdarúgó Romano szerint éppen Costa lehet, akiért a Pávák a következő hetekben ajánlatot is tehetnek az olasz rekordbajnoknak.

A csapat sportigazgatója, Fabio Paratici a csapat nyári prioritásának egyértelműen a középpálya megerősítését tartja, azonban a többek között a Sky Sport Italiának is jelentő újságíró szerint a széleken, elsősorban a szélső védők tekintetében is igyekszik majd változásokat eszközölni. Az egyik legkeresettebb név az Atalanta holland-német kettős állampolgárságú bal oldali mindenese, Robin Gosens lehet, aki amellett, hogy a bergamóiaknál évek óta nagyszerűen futballozik, remekül illene a Zebrák mesterének, Andrea Pirlónak taktikájába is, aki a huszonhat esztendős játékos szerepkörében mindeddig Alex Sandrót, valamint az eredetileg a másik oldalon játszó Federico Chiesát vetette be, több-kevesebb sikerrel.

Ugyan Romano szerint a Juve nyáron újabb ajánlatot fog tenni Gosensért, más, korábban felmerülő futballisták sem felejtődtek el Torinóban. Az egyik legtöbbet emlegetett játékos minden bizonnyal a Sassuolo tulajdonában lévő Manuel Locatelli lesz, akiért ugyan a Neroverdi mindeddig nem kapott hivatalos ajánlatot, pályafutásának további szakasza egyértelműen más csapatoknál képzelhető el. A szakember szerint a védekező középpályás mindenképpen Olaszországban képzeli el jövőjét, s valószínűleg az ország egyik legjelentősebb alakulatát fogja új munkaadójának választani, nem pedig a korábban vele kapcsolatban szóba hozott Manchester City-t.

A tegnapi nap folyamán azonban nem csak a rendkívül jól informált olasz szakember tett közzé híreszteléseket a Juventusszal kapcsolatban, mivel a német sportsajtó egyik legmegbízhatóbb képviselője, a Bild is igyekezett naprakész hírekkel szolgálni az átigazolási piac tekintetében.

A lap nem másról, mint Európa egyik legkeresettebb csatártehetségének, Erling Hålandnak ügyéről írt, cikkükben pedig elsősorban azt igyekeztek kideríteni, hogy a norvég támadó mely együttesekhez csatlakozhat Borussia Dortmundtól való várható távozását követően.

Az újság úgy tudja, hogy a még mindig csak húsz esztendős futballista a korábban vele kapcsolatban emlegetett tíz alakulat közül mindössze hat együtteshez kívánna szerződni, mely csapatok név szerint a Manchester City, a Manhester United, a Liverpool, a Barcelona, a Real Madrid, illetve a Juventus. A Bild szerint ezen alakulatok közül leginkább a Pep Guardiola által irányított gárda rendelkezik a labdarúgó szerződtetéséhez szükséges anyagi kerettel, ám a többi érdeklődő sincs hátrányban, mivel a felek azonos esélyekkel versenghetnek a futballista, illetve az ügynökének számító Mino Raiola kegyeiért.

Fabrizio Romano ezzel összhangban arról beszélt, hogy bár a fent említett csapatok 2022 nyarától kezdve minden akadály nélkül kihasználhatják a Håland dortmundi szerződésébe foglalt, 75 millió eurós kivásárlási záradékot, mindeddig egyetlen fél sem érdeklődött a norvég idén nyáron történő leigazolásának lehetőségéről, annak ellenére, hogy egy Bajnokok Ligájában való, idő előtti bukás esetén a csatár akár a 2021-ben történő távozást is fontolóra venné.