Ronaldo hosszabbíthat, Bernardeschi távozhat

cr_berna.jpgA januári mercato alatt rendre megbízható híreket szolgáltató Mirko Di Natale ismét megtartotta szokásos heti interjúját, melyben ezúttal is újabb értesülésekkel állt elő a Juventus futballistáival kapcsolatban. A TuttoJuve számára jelentő olasz szakember többek között szót ejtett Leonardo Bonucci helyzetéről, valamint Cristiano Ronaldo Öreg Hölgynél való jövőjéről is, illetve igyekezett tisztázni az együttes egykori csillagának, Moise Keannek tavaly nyári helyzetét.

Di Natale, akit ezúttal is a Zebrák kapcsán felmerülő híreket összegyűjtő Max Statman faggatott ki, mindenekelőtt a csapat portugál klasszisáról beszélt, elmondva, hogy egyelőre semmiféle hír nincsen az ötszörös aranylabdás világsztár esetleges szerződéshosszabbításáról, ám Ronaldo kontraktusának megtoldása egyértelműen a klub tervei között szerepel.

"Mindeddig semmi konkrétum nem látott napvilágot Cristiano Ronaldo kapcsán, kizárólag spekulációk terjednek a médiában. Ennek ellenére a labdarúgó szerződésének meghosszabbítása továbbra is egy fennálló lehetőséget képez, mivel Ronaldo boldog Torinóban, s még mindig készen áll az újabb kihívásokra. Nem a pénzkeresés a legfőbb érdeke, sokkal inkább a legmagasabb szinten való teljesítés motiválja, mivel nem változtatott a hozzáállásán, miszerint minden helyzetben a legjobb szeretne lenni."

Az újságíró ezt követően elmondta, hogy Federico Bernardeschi biztosan elhagyja az olasz rekordbajnokot a nyári átigazolási szezonban, az olasz szélső mellett pedig információkat közölt Daniele Rugani, valamint Aaron Ramsey helyzetéről is.

"Fedrico Bernardeschi egészen biztosan azon futballisták között szerepel, akik a következő mercato során elhagyják a Juventust. Jelen pillanatban szinte elképzelhetetlen a maradása, ám ez nem jelenthető ki egyértelműen Aaron Ramsey esetében, kinek jövőjében nagy szerepet játszhat Andrea Pirlo véleménye is.

A tréner rendkívül hasznos labdarúgónak tartja a walesit, mivel úgy véli, hogy kiváló képességekkel van megáldva, ebből kifolyólag mikor egészséges, a középpályás szinte mindig a kezdőcsapatban foglal helyet. Aaronnak vannak megkeresései Angliából, azonban a Juve idén még nem vette fontolóra az értékesítését.

Daniele Rugani kapcsán jelenleg nehéz bármit is kijelenteni, mivel egyelőre semmi sem vehető biztosra az ő ügyében. Ha a Cagliari a következő idényben is a Serie A mezőnyének tagja lesz, nem lenne meglepő, ha a védő jövőre is a futballistájuk maradna."

Az utóbbi hónapokban felröppent a hír, miszerint a csapat szenátorai, azaz Gianluigi Buffon, Giorgio Chiellini, valamint Leonardo Bonucci meghosszabbíthatják kifutóban lévő szerződéseiket, Di Natale pedig ismételten alátámasztotta ezen értesülést.

"Mivel Leo Bonucci kontraktusa csak 2024-ben jár le, nehéz megmondani, hogy milyen jövő áll előtte. Ezt könnyebb meghatározni Gigi Buffon és Giorgio Chiellini esetében, mivel mindkét játékosnak feltett szándéka, hogy továbbra is fekete-fehér szerelésben folytatják. A kapus esetében ez szinte megerősíthető állítás, míg Chiellini maradása elsősorban az egészségügyi állapotától, illetve ennek változásaitól függ. Ha a folytatás mellett dönt, a Juve szívesen kínál majd neki új szerződést."

A Zebrák saját nevelésének számító csillag, Moise Kean 2019 nyarán távozott az Öreg Hölgytől, ám mivel az Everton alakulatánál nem találta meg számításait, mindössze egy esztendő elteltével egyből felmerült visszatérésének lehetősége is. Mint ismert, a két fél közötti tárgyalások ellenére az üzlet végül nem köttetett meg, a csatár pedig a Paris Saint-Germain futballistája lett, ám Di Natale szerint a Juve vezetősége mindenképpen számolt a támadó megszerzésével.

"A Juventus mindent megtett tavaly nyáron Moise Kean leigazolásának érdekében, ez teljes mértékben megerősített állítás. Az, hogy jelenleg van-e esély a visszatérésére, sokkal bonyolultabb kérdés. Ha a PSG nem láncolja magához a csatárt, a Bianconeri minden bizonnyal ismét megkísérli majd szerződtetését, ugyanis a klub egyértelműen támadót keres, mindenekelőtt egy olyan, jó életkorban lévő, ám nagy tapasztalattal rendelkező játékost, akinek nincsenek nagy bérigényei. Kean jellemzői egyeznek a fenti kritériumokkal, de jelen pillanatban korai lenne a jövőjéről beszélni" – zárta szavait az újságíró.