Aouar a Juve kiemelt célpontja

aouar.jpgMint ismert, a Juventus vezetőségének egyik elsődleges célkitűzése a nyári mercatót tekintve a középpálya megerősítése, mivel a klub első emberei mostanra egyértelműen felmérték, hogy az Öreg Hölgy ezen csapatrésze nem tud magáénak olyan futballistákat, akik igazán kreatív, s az európai kupaporondon is eredményes játékkal segíthetnék a Bianconerit, elsősorban a támadások tekintetében.

Ahogy arról több hírforrás is beszámolt az eddigiek folyamán, a Zebrák sportigazgatója, Fabio Paratici elsősorban három labdarúgó leigazolását tekinti prioritásnak, a Manchester United eligazolni vágyó francia játékosának, Paul Pogbának, a Sassuolo szintlépésre hivatott olasz fiataljának, Manuel Locatellinek, illetve az Olympique Lyonnais ígéretes futballistájának, Houssem Aouarnak személyében.

Ez utóbbi labdarúgóról a minap az általánosságban véve a leghitelesebbnek tartott újságíró, Fabrizio Romano készített beszámolót az olasz sportsajtó egyik legkevésbé megbízható szereplőjének, a Calciomercato.com-nak, melyben többek között szót ejtett az algériai származású játékos megszerzésének tervéről, illetve ennek tavaly nyáron történő kudarcba fulladásáról.

Az olasz szakember mindenekelőtt utóbbi történettel kezdte mondanivalóját, állítása szerint pedig ugyan a Bianconerinek jó esélye nyílt a huszonkét esztendős Aouar szerződtetésére, különböző okokból kifolyólag a középső középpályás végül nem tette át székhelyét Torinóba.

"2020 szeptemberének végén a Juventus hármas cserét javasolt az Olympique Lyonnais együttesének. Houssem Aouar megszerzéséért cserébe két futballista, Federico Bernardeschi, valamint Mattia De Sciglio játékjogát, illetve további pénzösszeget ajánlották fel a francia klubnak, ám Jean-Michel Aulas visszautasította az olasz rekordbajnok megkeresését.

A nyári mercato során Andrea Pirlo két futballista közül választhatott, mivel a Juve vezetői Federico Chiesa, s Aouar megszerzését is felkínálták számára. A tréner az olasz szélső leigazolását tekintette elsődlegesen megvalósítandó feladatnak, mely játékos eddig be is váltotta a hozzá fűzött reményeket, szerződtetése ekképp sikeres üzletnek tekinthető."

Romano úgy véli, hogy a klub ennek ellenére sem tett le a tavaly nyáron többek között az Arsenal együttesével is szóba hozott, ám végül mégis a Lyon gárdájánál maradó futballista megszerzéséről, s Fabio Paratici továbbra is kiemelt célpontként tekint a Transfermarkt szerint 50 millió eurót érő, az idei szezon során pedig 4 találatot szerző, s 3 gólpasszt kiosztó franciára.

"Aouar helyzetét a fentiektől függetlenül állandó figyelemmel kíséri a Juventus, januárban pedig a képviselőivel is felvették a kapcsolatot, egy esetleges nyári klubváltás kieszközölése miatt. A játékosért számos klub érdeklődik, a következő transzferablakban pedig kiélezett verseny várható a leigazolásáért.

Az Öreg Hölgy az egyik legélénkebb tevékenységet kifejtő klub a futballista ügyében, mivel a Bianconeri mindenképpen meg szeretné erősíteni a középpályáját, ezt pedig Aouar mellett két további futballista megszerzésével kívánja elérni, akik név szerint Paul Pogba, illetve Manuel Locatelli. Előbbi játékos minden bizonnyal az álomigazolást jelentené, utóbbi pedig egy igen konkrét ötletté vált az utóbbi időszakban" – összegzett Romano.