Helyzetjelentés – Az utánpótlás és a női csapat

juve_logo.jpgHajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni nemrég indult sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

A Juventus U23-as együttese szerdán egy igencsak fontos mérkőzésre készült, ugyanis az őket megelőző Pro Vercellivel kellett összemérniük a tudásukat. Zauli mester az alábbi kezdőt jelölte ki, amely végül sajnos egy 0-2-es vereséget szenvedett, hiába próbálkozott sokkal többet a Bianconeri. Már a harmadik percben vezetést szerzett a nagy múlttal rendelkező együttes, amikor is Alessio Zerbint nem tudja megállítani Filippo Delli Carri, így a a szélső át tudta játszani a labdát csapattársának, Gianluca Clementének, aki kapásból egy irgalmatlan nagy bombát ragasztott a felső léc alá. Ezt követően hiába rohamozott teljes erőbedobással a zebra-gárda, Filippo Ranocchia lövése volt a legnagyobb veszéllyel Gianluca Saro kapujára, amit a hálóőr ki tudott tolni a kapufára. Még a nemrég szerződtetett francia szélső, Abdoulay Dabo előtt nyílt komoly lehetőség a gólszerzésre, azonban képtelen volt öt méterről betalálni a szinte üres kapuba. A 66.-ik percig élt a Juventus B-ben a győzelem iránti vagy, ugyanis ekkor Mattia Rolando forgolódása után Simone Emmanuello kapta a játékszert, aki szintén kapásból lőtt a kapuba. Ezt követően a torinóiak csak a kapust tornáztatták, ahogy az őszi mérkőzésen (1-0), úgy most sem sikerült szépíteni.

A B-csapat a Pro Vercelli elleni 2-0-s vereséget követően a sereghajtó Lucchese ellen igyekezett javítani, sajnos sikertelenül. A két együttes február 21-én, vasárnap találkozott, a mérkőzés végét jelző hármas sípszó után pedig kénytelenek voltak megosztozni a pontokon. Zauli mester a múlt héten alkalmazott 4-4-2 helyett ezúttal 4-2-3-1-es hadrendben küldte fel játékosait a toszkán csapat ellen, az előző meccsekhez képest formációváltást kieszközölve. Úgy tűnt, hogy a csapatok gól nélküli döntetlennel vonulhatnak félidőben az öltözőbe, azonban a 45. percben a Lucchese megszerezte a vezetést. A balról érkező keresztlabdát elég szerencsétlenül sikerült levédekezni, a kapufáról kipattanó labdát pedig Flavio Bianchi rúgta a hálóba, előnyhöz juttatva ezzel a vendégeket. A második félidőben mindent igyekezett megtenni a csapat az egyenlítésért, mely végül kifizetődött, hiszen a 64. percben Alejandro Marqués bólintott fejjel a kapuba egy jobb oldalról érkező tökéletes beadást követően. A gólt követően nem történt változás, így a végeredmény 1-1 lett. A csapat jelenleg a rájátszást érő hetedik helyet foglalja el a tabellán, a következő fordulóban a negyedik helyen található Leccóval csap össze, mely négy ponttal előzi meg a Bianconerit.

A Juventus Primavera együttese a héten két összecsapáson is pályára lépett bajnokságában, melyek közül az első találkozót a Bologna Primaverával szemben játszotta le február 17-én, szerdán, 17 órai kezdettel, az alábbi kezdőt felvonultatva. A jelenleg a tabella negyedik helyén álló fekete-fehérek számára közel sem indult jól a találkozó, ugyanis a Rossoblu már a 8. percben vezetést szerzett Matias Rocchi találatával, a 29. minutumban pedig tovább növelte előnyét. Az Andrea Bonatti által irányított Öreg Hölgy az 58. percben a csereként pályára lépő Cosimo Marco De Graca lövéséből szépíteni tudott, majd órási hajrát bemutatva a 90+1. minutumban ugyanezen futballista az egyenlítő gólt is megszerezte a hazai pályán futballozó Bianconerinek, beállítva ezzel a 2-2-es végeredményt.

A Zebrák együttese következő megmérettetésén az ősi rivális Inter Primaverához látogatott, a következő csapattal. A mérkőzés nem hozott gólt, ugyanis a fekete-fehérek 0-0-ás döntetlent játszottak a Nerazzurrival. Bár a február 20-án megrendezett meccsen a győzelem elérésére is megvolt a Juventus esélye, Nikola Sekulov a 84. percben büntetőt hibázott, az állás pedig az elkövetkezendő kilenc minutumban sem módosult. A Primavera egymást követő két döntetlenjével a dobogó második fokáról hátrébb csúszott a pontvadászatban, ám még ennek ellenére is csupán a 22 ponttal az első helyen álló AS Roma, a 20 pontos Sampdoria, valamint a hozzá hasonlóan 19 egységgel rendelkező Inter előzi meg.