Hírek a klub nyári célkitűzéseiről

dybala_aouar.jpgBár a január, illetve a június közötti hónapok a transzferügyletek szempontjából rendre találgatásokkal, továbbá reménykedéssel telnek az együttesek szurkolóinak, néhány forrás ebben az időszakban is igyekszik értesüléseket közzétenni az egyes alakulatok várható nyaráról, melyek néhány esetben jó kiindulási alapot képezhetnek a klubok átigazolási politikáját illetően.

Az utóbbi időben általában megbízható információkkal szolgáló Mirko Di Natale a minap újabb hírekről számolt be a Juventus átigazolási politikájával, valamint az Öreg Hölgy várható célpontjaival kapcsolatban, melyben többek között szót ejtett a csapat román védőjéről, Radu Drăgușinról, illetve Paul Pogbáról, Cristiano Ronaldóról, Memphis Depay-ról, vagy éppen Federico Bernardeschiről is.

Az olasz szakember mindenekelőtt a Zebrák korábbi meghatározó futballistájáról, ám a jelenleg kölcsönben a Bayern München gárdájánál szereplő Douglas Costáról ejtett szót, akiről elmondta, hogy ugyan a torinóiak mindenképpen túl szeretnének rajta adni, ez korántsem lesz egyszerű feladat, hiszen a brazil szélsőért mindeddig igen csekély érdeklődés mutatkozott.

"A Leeds United folyamatosan figyelemmel követi Douglas Costa helyzetét, a következő hónapokban pedig további angol együttesek is érdeklődhetnek majd leigazolása felől. Jelen pillanatban a Juventusba való visszatérése számít a legnagyobb valószínűséggel bekövetkező forgatókönyvnek, mivel a Bayern München nem kívánja meghosszabbítani a labdarúgó kölcsönszerződését, s nem tervezi a támadó végleges megszerzését sem."

A tegnapi nap egyik legfontosabb híre szerint a Bianconeri egyezséget kötött a klub U23-as csapatában szereplő, ám a felnőttek között is lehetőséget kapó Radu Drăgușin kontraktusának meghosszabbításáról, ám a TuttoJuve újságírója szerint a La Gazetta dello Sporttól származó kijelentés még igen korainak számít.

"A Juve egyértelműen Radu Drăgușin szerződésének megtoldásán munkálkodik, mivel feltett szándékuk a csapatnál tartani a védőt. Ugyan a román iránt több klub is érdeklődik (köztük az RB Leipzig), a játékos is maradni szeretne az olasz rekordbajnoknál, emiatt pedig képviselői folyamatos tárgyalásokat folytatnak a Juventusszal."

Di Natale úgy véli, hogy a Zebrák sportigazgatója, Fabio Paratici nem csak a tizennyolc esztendős futballistát szeretné a klubnál tartani, ugyanis az idén nagyszerű teljesítményt nyújtó Álvaro Morata is a torinóiaknál futballozhat a következő idényben, kölcsönszerződésének egy évvel való meghosszabbítása révén.

"Jelenlegi információim szerint a klubvezetés elégedett Álvaro Moratával, ebből kifolyólag pedig mindenképpen az együttesnél kívánják tartani. Ugyan a támadó az utóbbi időben rossz formában futballozik, az Öreg Hölgy szakvezetői közül mindenki a közös folytatást szorgalmazza. A spanyol szintén szívesen maradna az együttesnél, mivel 2016-ban fiúként távozott az olaszoktól, 2020-ban pedig férfiként, nagyobb tapasztalattal és érettebben tért vissza ugyanoda."

Ugyan 2022 nyarán egy másik kiemelt fontosságú labdarúgó, Paulo Dybala kontraktusa is le fog járni, az argentin támadó esetében korántsem jelenthető ki egyértelműen, hogy ennek bekövetkezte után is a Bianconeri szerelésében fog majd szerepelni, mivel idei rossz formája miatt sokakban kételyeket ébresztett, ennek ellenére Di Natale szerint a felek mindenképpen közösen szeretnének munkálkodni a jövőben is.

"Paulo Dybala elmúlt hónapokban kialakult helyzete mindenki számára ismert. A játékos nemrég megegyezésre jutott az egykori ügynökségével a jogait illető kérdésekben, így a helyzet némiképp normalizálódott, s hamarosan találkozó várható a futballista képviselői, illetve a klubvezetés között, ám ennek időpontjával kapcsolatban jelenleg nem áll rendelkezésre bővebb információ. A Juve elkötelezett a folytatás iránt."

A csapat két legnagyobb veteránjával, Gianluigi Buffonnal, valamint Giorgio Chiellinivel kapcsolatban az elmúlt hetekben több, a legendák hosszabbítáról szóló hír is napvilágot látott, az újságíró pedig úgy véli, hogy mindkét szenátor a klubnál maradhat a következő idényben is. Mellettük még egy nagy tapasztalattal bíró klasszis is megtoldhatja az együttessel való megállapodását, ugyanis a Juventus ötszörös aranylabdát portugál támadója, Cristiano Ronaldo is készen áll a hosszabbításra.

"Úgy vélem, hogy Cristiano Ronaldo meg fogja hosszabbítani 2022-ben lejáró kontaktusát, azonban ezek még csak híresztelések, semmi konkrétumot nem lehet tudni. A játékos harminchat esztendős kora ellenére még mindig csúcsformában érzi magát, s emiatt nagy valószínűséggel továbbra is a topfutballban, azaz a Juventusnál szeretne maradni. Meglátásom szerint néhány hét múlva bővebb információk is napvilágot látnak majd.

Gigi Buffon maradása biztosra vehető. A kapus folytatni szeretne kalandját az Öreg Hölgy alakulatánál, s úgy véli, képes még egy évet profi labdarúgóként eltölteni, maradási szándékát pedig már tudatta is a hozzá közel álló emberekkel. Giorgio Chiellini hasonlóképp gondolkodik, ám sorozatos egészségügyi problémái gátat szabhatnak a terveinek, ennek ellenére, ha maradni szeretne, az ajtó nyitva áll előtte is."

Nem titok, hogy a Juve négy évnyi közösen eltöltött idő után szeretne megszabadulni egykor 40 millióért szerződtetett, ám korábbi átigazolási árának mostanra mindössze a felért érő olasz válogatott szélsőjétől, Federico Bernardeschitől, ám Di Natale úgy tudja, hogy a Fiorentina egykori alapemberén kívül a Paris Saint-Germaintől igazolt Adrien Rabiot is a távozók névsorát gyarapíthatja majd.

"A klub játékospolitikája mindig is az volt, hogy ha egy labdarúgóért érdekes ajánlat fut be, akkor a vezetőség meghallgatja az érdeklődő klubot. Jelen pillanatban a vezetőség Federico Bernardeschi értékesítésén dolgozik, aki szinte biztosan elhagyja Torinót, azonban  megfelelő ajánlat esetén Adrien Rabiot is az elengedhető játékosok közé sorolandó."

A szakember mondanivalójának végéhez közeledve a Bianconeri várható célpontjairól is szót ejtett, alátámasztva a korábbi híreket, miszerint Paratici számára mindenekfelett a középpálya megerősítése élvez prioritást, egyúttal beszélve az olasz rekordbajnok csatárokkal kapcsolatban viselt álláspontjáról is.

"A Juventusnál mindenekelőtt a középpálya megerősítése élvez prioritást. Manuel Locatelli az egyik legfőbb kiszemelt, ám az Olympique Lyonnais-szal, valamint a francia klub elnökével, Jean-Michel Aulassal ápolt jó viszony arra enged következtetni, hogy Houssem Aouar neve is a listán szerepel. Rodrigo De Paul szerződtetésére egyre kevesebb az esély, míg a szurkolók legnagyobb álma egyértelműen Paul Pogba visszahozatala lenne, ám nem vagyok benne biztos, hogy ez be is fog következni.

Az Öreg Hölgy két csatárt szeretne magához láncolni a nyár folyamán, egy fiatal, tovább egy tapasztalt labdarúgó személyében. A támadósor mélyítése egyértelmű célkitűzés, a klub pedig mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a nyár folyamán egy topkategóriás csatár öltse magára a fekete-fehér mezt.

Természetesen Paratici Memphis Depay helyzetét is figyelemmel kíséri, mivel az ingyen megszerezhető, ám ennek ellenére kiváló futballisták szerződtetése évek óta a csapat egyik fő profilját képezi. A Juve erősen érdeklődik a holland iránt, s mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy meggyőzzék őt a csatlakozásról" – összegzett Di Natale.