Romano: Dybala eladásra kerülhet

dybalaa.jpgFebruár első napján befejeződött a téli átigazolási időszak, ám ennek ellenére nem zárultak le a pletykák és találgatások az Öreg Hölgy átigazolási célpontjaival kapcsolatban sem. Bár az utóbbi hetekben számos kevésbé megbízható hírforrás igyekezett értesülésekkel szolgálni a Juventus várható nyári terveivel kapcsolatban, a leginkább hitelesnek számító újságírók mindeddig hallgattak ezzel kapcsolatban, annak ellenére, hogy a január számos további találgatásra adott alapot.

A csendet a napokban az általában véve a legmegbízhatóbb újságírók közé sorolt transzferguru, Fabrizio Romano törte meg, aki a tegnap este folyamán több, a Bianconeri szurkolóit hónapok óta foglalkoztató témában is megnyilvánult közösségi médiában fellelhető platformjain.

Az olasz szakember újabb híreiben mindenekelőtt a Zebrák egyik legtöbb vitát kiváltó játékosáról, Paulo Dybaláról szolgált újabb értesülésekkel, ám szót ejtett a fekete-fehérekhez 2020 őszén visszatérő Álvaro Morata helyzetéről, valamint a vezetőség a középpálya megújítására vonatkozó elképzeléseiről is.

Mint ahogy azt már korábbi hírek szerint is sejteni lehetett, a Juventus sportigazgatója, Fabio Paratici egyik legfőbb nyári célkitűzésének tartja az együttesnél kölcsönben szereplő futballisták megvásárlásának véglegesítését, mindenekelőtt Weston McKennie leigazolását, azonban Álvaro Morata kapcsán a források mindeddig nem konkretizálták az ügy várható kivitelezésének részleteit.

Romano tegnapi híreiben arról tájékoztatott, hogy a Juventusnak feltett szándéka a spanyol megtartása, mivel a vezetőség rendkívül elégedett az idei szezonban mindeddig 13 gólt szerző és 10 gólpasszt kiosztó támadóval. Gianluca Di Marzio ezzel összhangban úgy tudja, hogy Paratici egyelőre a kölcsönszerződés meghosszabbításán dolgozik, melynek kieszközöléséért 10 millió eurót kell fizetni az Atlético Madrid csapatának, s csak egy évvel később, a 2021/22-es szezon végén kívánja véglegesen magához láncolni a támadót, további 35 millió euró fejében.

Az információk szerint a klubvezetés egészen más célokat fogalmazott meg Morata közeli barátjával, Paulo Dybalával kapcsolatban, akivel Romano értesülései alapján több mint egy esztendeje tárgyal a klub a játékos szerződésének meghosszabbításáról. Az olasz rekordbajnok egyértelműen szeretne egyezségre jutni az argentin futballistával, ám a helyzetet bonyolítja, hogy az előző idényben a Serie A legjobb labdarúgójának megválasztott Dybala a bérezés tekintetében nem jutott megállapodásra a vezetőséggel. A hírforrás úgy tudja, hogy Paratici nyárig adott időt a játékosnak döntésének meghozatalára, s ha addig nem sikerült meghosszabbítani a kontraktust, a 2015 óta Torinóban szereplő Dybala szerződésének 2022-ben bekövetkező lejárta előtt, azaz még idén nyáron felkerül az átadólistára.

A torinóiak nem kizárólag jelenlegi labdarúgóik függőben lévő ügyeit igyekszenek majd egyértelműsíteni a nyár folyamán, hanem új futballistákat is magukhoz kívánnak csábítani, a prioritást pedig egyértelműen a középpálya megerősítése jelenti, mely csapatrészben a Juventus az utóbbi években sokak szerint nem tudott sikeres európai szerepléshez szükséges labdarúgókat felmutatni.

Romano úgy tudja, hogy a vezetőség számára a klub korábbi francia futballistájának, Paul Pogbának visszaszerzése számít elsődleges feladatnak, mivel a együttesnél tevékenykedő szakembereknek a Manchester United labdarúgójának szerződtetése jelentené az álomigazolást.

Az elsődleges forgatókönyvnek ebből kifolyólag egyértelműen Pogba leigazolása számít, azonban az Öreg Hölgy figyelemmel kíséri az Olympique Lyonnais játékosának, Houssem Aouarnak, valamint a Sassuolo védekező középpályásának, Manuel Locatellinek helyzetét is, akik szintén előkelő helyet foglalnak el Paratici célpontjainak listáján.