Helyzetjelentés – Az utánpótlás és a női csapat

juve_logo.jpgHajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy imádott klubunk nem csak egy felnőtt férfiegyüttesből áll, hanem van egy tartalék, egy ifjúsági és egy hölgyek által alkotott gárda is, akikről általában igencsak keveset hallhatunk. Ezt a hiányt szeretnénk pótolni ma induló sorozatunkkal, ami mindig az aktuális hét eseményeit fogja bemutatni.

Az ifjoncok és a nők ezúttal lényegesen jobb eredménnyel zárták ezt a hetet, ugyanis míg Andrea Pirlo gárdája 1-0-ra kikapott a Napolitól, addig a többi együttes gólgazdag meccseken szereztek pontokat.

Az udvariasság jegyében kezdjük az Öreg Hölgy udvarhölgyeivel a bemutatkozást. 2017-ben jelentette be a klub, hogy a 2017-18-as szezontól női csapatot is delegál. Alakulásuk első évében a lányok rögtön megnyerték a bajnokságot, a rá következő szezonban pedig megvédték a címet. Harmadik idényükben is az élen álltak, amikor is a koronavírus  járvány miatt félbeszakadt a sorozat, de a szövetség az idény végén ezt a címet is nekik ítélte.

Elmondhatjuk tehát, hogy egy nagyon erős gárda alakult meg rögtön az induláskor, és ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az idei pontvadászatban is 13 összecsapás után pontveszteség nélkül vezetik a tabellát, 40 lőtt, és hat kapott góllal. Az edzői posztot az első perctől Rita Guarino foglalja el, és mivel a három bajnoki címen túl már kupát és szuperkupát is nyert az együttes, pozíciója nem is igen forog veszélyben, ezt pedig mi sem mutatja jobban, hogy a napokban hosszabbították meg a szerződését 2022-ig.

Február elején az Empoli csapata felett arattak 3-0-ás győzelmet idegenben, tegnap pedig szintén ellenük nyertek hazai pályán 5-0 arányban a Coppa Italiában. Torinói részről az alábbi kezdő állt ki, amelyből hárman eredményesek is tudtak lenni. A gólcsapot az olasz válogatott Barbara Bonansea nyitotta meg, majd jött Cristiana Girelli találata, aki ötvenedik találatát szerezte Juve-mezben. A második félidőben a svéd nemzeti együttest is erősítő Linda Brigitta Sembrant növelte az előnyt, majd a csereként beálló 20 esztendős csatár, Andrea Stašková egy duplát zúdított az ellenfél hálójába.

10-4-es összesítéssel jutottak be az elődöntőbe a Zebrák, ahol az ellenfél a Roma-Florentina SG-ből kerül ki. Jó esély mutatkozik rá, hogy a fővárosiakkal kell megküzdeniük a döntőbe jutásért, ugyanis az odavágót 4-0-ra nyerték meg.

Következő meccsük vasárnap lesz a kiesés elől menekülő San Marino Calcio Academy ellen.

Folytassuk a kitekintést a klub Primavera-gárdájával. Jelen kiírásban a második helyen állnak 18 lőtt és 12 kapott góllal. 9 lejátszott összecsapás után négy pont hátrányban a Roma fiataljai mögött, azonban a SPAL-nak is ugyanannyi pontja van, míg a Sampdoria csak eggyel, addig az Inter kettővel gyűjtött kevesebb pontot.

Andrea Bonatti fiai ezzel a kezdővel álltak ki a Genoa ellen, amely meccs végeredménye 2-2 lett. Először a Grifoni részéről Michele Besaggio talált be egy távoli lövésből, már a hetedik percben. Erre a találatra szintén egy középpályás, Fabio Miretti válaszolt  egy hasonlóan szépséges távoli bombával. 13 percre ismét a genovaik örülhettek, ugyanis Yayah Kallon lövését nagy meglepetésre nem tudta kivédeni Giovanni Garofani. Az 59.-ik percben Bonatti mester lecserélte a bal szélső védő Guiseppe Verducit, hogy helyére érkezzen a hét gólos házi gólkirály, Cosimo Marco Da Graca. Ez a húzás telitalálatnak bizonyult, ugyanis a 70.-ik percben beköszönt a brazil felmenőkkel rendelkező csatár, ezzel beállítva a 2-2-es végeredményt.

A következő mérkőzésükre szerdán kerül sor, amikor is a Coppa Italia negyeddöntőjében a Fiorentina Primaverával küzdenek meg a továbbjutásért.

Végezetül vegyük górcső alá az olasz harmadosztály A csoportjában vitézkedő U23-as csapatot. Lamberto Zauli gárdája jelen pillanatban a tabella a Play-Off-ot jelentő 4. helyén tanyázik, négy ponttal lemaradva a Pro Vercellitől. A Juventus rendelkezik a legjobb támadógépezettel, ugyanis 39 találatot szereztek, míg a 27 kapott találat sem tűnik rossznak.

A hétvégén az AlbinoLeffe vendégeként 3:0-ás győzelmet arattak a srácok az alábbi kezdővel. A vezetést már a kilencedik percben megszerezte az Öreg Hölgy a hét találatot jegyző házi gólkirály Félix Correia igencsak érdekes góljával. A 32.-ik percben a felnőttcsapatban is megfordult román védő, Radu Drăgușin egy gyönyörűséges bombával növelte az előnyt. A kegyelemdöfést Filippo Ranocchia távoli lövése jelentette, ami az 52.-ik percben esett meg.

Egyébként az ellenfél stadionjában különös bemutatkozás is történt, hiszen robot szurkoló foglalt helyet a lelátón, aki vagy ami egyelőre csak zászlólengetésben jeleskedik, ám ettől még forradalmi újítás.

A következő fordulóban a B csapat a tabellán pontosan előttük álló Pro Vercelli gárdájához látogat majd.