A Juve vezérkara ismét kikelt a játékvezetők ellen

para_nedved.jpgMint ismert, az Öreg Hölgy és a Napoli tegnapi összecsapása ismételten igen nagy indulatokat szabadított el a felek játékosaiban, valamint vezetőségében, melynek egyik legnagyobb oka Daniele Doveri játékvezető, illetve az általa irányított stáb ténykedése volt.

Mint ahogy azt a Bianconeri vezetőedzője, Andrea Pirlo is kiemelte mérkőzés után adott nyilatkozatában, a Juventus vezérkara legfőképpen a Partenopeinek megítélt büntetőt kérte számon a bírón, azonban emellett is akadt néhány eset, mely erős visszhangot váltott ki az összecsapás időtartama alatt.

Ezen helyzetek egyike a déliek egyik futballistájához, Giovanni Di Lorenzo nevéhez köthető, aki a találkozó 23. percében sárga lapot kapott, s később egy újabb szabálytalansága okán ismételten ilyen mértékű figyelmeztetésben lehetett volna részesíteni, mely természetesen kiállítását jelentette volna, a történtek ellenére végigjátszhatta a mérkőzést.

Az olasz jobbhátvéd vétségét azonban nem csak a szenvedő fél, Federico Chiesa emelte ki a bírónál, hanem a torinóiak vezetőségének két meghatározó tagja, Fabio Paratici sportigazgató, valamint Pavel Nedvěd is kifogásolták, a két szakember pedig nem éppen udvarias stílusban kérték számon a találkozó negyedik játékvezetőjétől, Gianpaolo Calvaresétől a második sárga elmaradását.

A szituációról készített, s a közösségi médiában terjedő felvétel tanúsága szerint Paratici szégyenteljesnek titulálta a mérkőzés vezetésében közreműködő ténykedését, a Zebrák egykori cseh labdarúgója pedig obszcén kifejezéssel élve fejezte ki nemtetszését Calvaresének.

"Szégyelld magad ezért, Calvarese, szégyelld magad!" – ordította magából kikelve az átigazolásokért felelős igazgató, míg a korábban a Lazióban is megforduló legenda hozzátette: "Ez hogyhogy nem sárga lap? Hagyd abba!", miután néhány keresetlen szót is intézett a játékvezető felé.

Az olasz rekordbajnok háza táján nem ez az első ehhez hasonló, botránynak is nevezhető megnyilvánulás, mivel Paratici és Nedvěd korábban a Torino elleni bajnokin is sértegették a játékvezetőt, melynek következtében meccslátogatási tilalomban részesültek, s később ugyanilyen helyzetbe keveredtek a Fiorentina elleni vereség alkalmából is, míg a klub elnöke, Andrea Agnelli éppen e héten kedden szidta trágár kifejezésekkel az Inter trénerét, Antonio Contét, miután a mester középső ujját mutatta neki a két csapat mérkőzésének félidejében.