Pogba maradna Manchesterben?

pogba.pngMint ismert, s ahogy arról a legmegbízhatóbbnak tartott, átigazolási hírekkel kapcsolatos források, mint például Fabrizio Romano, vagy Romeo Agresti is beszámoltak, a Juventus együttesének nem titkolt nyári célja a Manchester United futballistájának, Paul Pogbának Torinóba való visszacsábítása, mivel a klub vezetősége szerint Andrea Pirlo épülő projektjéhez egyértelműen kulcsfontosságú lenne a középpálya megerősítése, melyet többek között a francia megszerzésével kívánnak elérni.

Bár a futballista ügynöke, a számos más nagynevű játékos képviseletét ellátó Mino Raiola korábban arról beszélt, hogy a labdarúgó története véget ért a Vörös Ördögök alakulatánál, s szemmel láthatóan nem is tesz lépéseket annak érdekében, hogy ügyfelének 2022-ben lejáró szerződését meghosszabbítsa, illetve a szigetország rekordbajnokának számító klub is arra törekszik, hogy még a jövő év júniusa előtt értékesítse egykori sztárigazolását, egyes információk szerint Pogba mégsem köteleződött el teljes mértékben a váltás mellett, melyben nem kis szerepe van a csapat trénerének, Ole Gunnar Solskjærnak.

Habár a futballista angliai karrierjét rengeteg egészségügyi gond, valamint ezekből fakadó teljesítménybeli visszaesés jellemezte azt követően, hogy négy évet felölelő olaszországi szereplés után 2016 nyarán visszatért nevelőegyütteséhez, az utóbbi időben, csapatának egyre jobb produktumával párhuzamosan az ő játéka is feljavult, s egyes megközelítsek ebből már arra következtetnek, hogy Pogba mégis megújíthatja jelenlegi kontaktusát a manchesteri alakulattal.

A Bianconeritől a fent említett időpontban a mai napig házi rekordot jelentő összegért, azaz 105 millió euróért távozó futballista a 2020/21-es idényben mindeddig 4 találatot lőtt, s 3 gólpasszt osztott ki, góljaival pedig nem egy esetben győzelmet szerzett az Unitednek, ennek következtében pedig a Vörös Ördögök már a labdarúgó megtartásán gondolkodnak, amit részben a norvég mester is megerősített.

"Pogbával mindig is számos pletyka fog foglalkozni. Jelen pillanatban nyílt párbeszédet folytatunk Paullal, mely mindkét felet pozitív érzésekkel tölti el, azonban a tárgyalásaink témái, valamint a helyzet általunk való megítélése természetesen kizárólag ránk tartozik, így köztünk is fog maradni" – jelentette ki a szakember a különböző sajtómegkeresésekre.

"Rendkívül örülök, hogy Paul jelenleg csak az együttesre koncentrál, ez pedig a teljesítményén, valamint a mentalitásán is meglátszik, mivel az utóbbi időben igen jól futballozik, ez pedig őt is elégedettséggel tölti el. E feltételek megléte hatalmas jelentőséggel bír. Nyilvánvaló, hogy Paul e pillanatban szeret nálunk játszani, s élvezi, hogy magára öltheti a szerelésünket" – értékelt a manchesterieket 2018 óta irányító menedzser.

Természetesen a korábban a Molde FK együttesét is vezénylő edző által említett tárgyalások akár a középpályás távozásának előkészítését is szolgálhatják, mely összhangban lenne a korábbi híresztelésekkel, az eddigi pletykák leginkább Pogba elégedetlenségét emelték ki elvágyódásának okaként, ám annak fényében, hogy Solskjær szerint a francia jól érzi magát csapatánál, korántsem biztos, hogy ez a tényező továbbra is zavaró hatással bír a játékos, illetve a Premier League-ben szereplő klub viszonyában, mely akár végső soron a Juventus érdeklődésének is gátat szabhat, így fordítva a torinóiakat más célpontok, például Manuel Locatelli, vagy Houssem Aouar felé.