Hivatalos bejelentések Aké és Rovella ügyeiben

img_20210128_150656.pngA Juventus a téli mercato utolsó hetében több, korábban a csapattal, valamint más együttesekkel szóba hozott fiatal játékos kapcsán is megkötötte az eddig emlegetett üzleteket, melyek létrejöttét immár hivatalos oldalán is bejelentette a torinói alakulat.

A játékosok szerződésének leadását követően elsőként Franco Tongya, illetve Marlan Aké ügyében született meg a klub hivatalos közleménye, akik ennek alapján mindketten 8 millió euró értékében váltottak csapatot, előbbi labdarúgó az Olympique Marseille, míg utóbbi az olasz rekordbajnok alakulatához szerződve.

A fekete-fehérek közlése az alábbiakat tartalmazza:

"A Juventus megállapodást kötött az Olympique Marseille klubjával a 2001-es születésű csatár, Marlan Aké végleges megszerzéséről, aki azután érkezik a Juventushoz, hogy tizenhárom alkalommal lehetőséget kapott előző együttesében, kilenc Ligue 1-ben megvívott összecsapáson, valamint négy Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

Ezzel együtt a 2002-ben született középpályás, Franco Tongya ellentétes utat jár be. A futballista tizenegy Torinóban töltött év után hagyja el a Bianconerit, azt követően, hogy a klub számos ifjúsági együttesében megfordult, mely idő alatt megnyert az U15-ös bajnokságot, s debütált az U23-as csapatban is.

A Juventus Football Club S.p.A. ezúton hivatalosan bejelenti, hogy az alábbi megállapodást kötötte az Olympique Marseille SAPS együttesével:

– A Juventus véglegesen megszerzi Marley Aké játékjogát 8 millió eurót kitevő ellenérték fejében, mely három pénzügyi esztendőben kerül kifizetésre. A futballista, illetve a klub 2025. június 30-ig szóló, öt éves kontraktust kötöttek.

– A felek emellett Franco Tongya játékjogának tekintetében is egyezségre jutottak, melynek értelmében az Olympique Marseille SAPS  8 millió eurót kitevő ellenérték fejében véglegesen megszerzi a futballistát,  mely összeg ugyancsak három pénzügyi esztendőben kerül kifizetésre. A fent említett tranzakció pénzügyi hatása pozitív, mivel mintegy 8 millió eurót kitevő plusz bevételt generál a Juventus számára."

img_20210129_085329.pngA ma reggeli órákban, ahogy azt az elmúlt hetek hírei alapján sejteni lehetett, a Juventus hivatalos oldalán jelentette be, hogy megköttetett a Bianconeri, valamint a Genoa közötti megállapodás Manolo Portanova, valamint Nicolò Rovella ügyében, melynek értelmében előbbi futballista a Grifoni, míg utóbbi labdarúgó a Bianconeri tulajdonába kerül.

A közlemény értelmében a Lazio nevelésének számító, s az idén az Öreg Hölgy felnőttcsapatában is lehetőséget kapó Portanova 10 millió euróért cserébe csatlakozik a genovai alakulathoz, míg a tizenkilenc esztendős, a mértékadó Transfermarkt szerint 4 millió eurót értő Rovella játékjogáért 18 millió eurót fizet a Bianconeri, ám további 18 hónapra jelenlegi csapatánál hagyja kölcsönben.

Az olasz rekordbajnok közleményében az alábbiak találhatóak:

"Torinó, 2021. január 29.

A Juventus Football Club S.p.A bejelenti, hogy az alábbi ügyeket illetően megállapodást kötött a Genoa Cricket and Football Clubbal:

–A Juventus véglegesen megszerzi Nicolò Rovella játékjogát 18 millió eurót kitevő ellenérték fejében, mely három pénzügyi esztendő alatt kerül kiegyenlítésre, s mely összeg különböző, előre meghatározott feltételek elérése esetén maximum 20 millió euróval emelkedhet a játékossal kötött szerződés időtartama alatt. A kontraktus értelmében a futballista játékjoga kölcsön keretein belül 2022. június 30-ig a Genoa együttesénél marad, míg a Juventus 2024. június 30-ig szóló megállapodást köt a labdarúgóval.

– Ezzel egyidejűleg a Genoa CFC véglegesen megszerzi Manolo Portanova játékjogát 10 millió eurót kitevő ellenérték fejében. Ezen összeg ugyancsak három pénzügyi év alatt fizetendő ki, s előre meghatározott teljesítménybeli feltételek érvényesülése esetén további 5 millió euróval növekedhet a játékossal kötött szerződés időtartama alatt. E tranzakció pénzügyi mérlege pozitív, mivel körülbelül 9,6 millió eurós hasznot generál a Juventus együttesének.

– Végezetül a felek megállapodásának értelmében a Genoa CFC véglegesen megszerzi Elia Petrelli játékjogát 8 millió eurót kitevő ellenérték fejében, mely összeg szintén a következő három pénzügyi év alatt kerül majd kifizetésre, s egyes előre meghatározott teljesítménybeli feltételek érvényesülése esetén további 5,3 millió euróval növekedhet a labdarúgóval kötött kontraktus időtartama alatt. E tranzakció pénzügyi mérlege szintén pozitív a Juentusra nézve, mivel mintegy 7,6 millió eurót kitevő haszonnal jár a klub számára."

Aké és Rovella ezzel a torinói gárda első téli igazolásává váltak, azonban a Bianconeri számára a januári transzferpiacon nem a fiatalok, hanem egy cserecsatár igazolása jelenti a prioritást, ennek eredményeképpen a mercato valószínűleg még korántsem zárult le a torinóiak számára.