Allegri a Roma vagy a Chelsea mestere lehet

eee.jpgTöbb olasz hírforrás egybehangzó állítása szerint két nagyobb európai klub is érdeklődik a Juventus egykori mestere, Massimiliano Allegri iránt, aki az Öreg Hölgytől való, 2019 májusában történő távozása óta nem állt egy csapat alkalmazásában sem.

A La Gazzetta dello Sport két nappal ezelőtti értesülései alapján az AS Roma nagy erőkkel keresi jelenlegi trénerének, Paulo Fonsecának utódját, mivel a Frakasok futballistáinak – mindenekelőtt Lorenzo Pellegrininek, illetve a csapatkapitánynak, Edin Džekónak – hite megrendült portugál szakemberben, miután pár nap leforgása alatt a római derbin vereséget szenvedtek a Laziótól, majd a Spezia ellen kiestek a Coppa Italia küzdelmeiből is, tegnap pedig nem egy labdarúgó megtagadta a közös edzést a trénerrel.

Ekkor még arról lehetett olvasni, hogy a Giallorossi a Bianconerivel sorozatban öt Scudettót nyerő edző mellett a torinóiak volt mesterének, Maurizio Sarrinak, illetve a legutóbb az Internél tevékenykedő Luciano Spallettinek megszerzését is fontolgatja, azonban a mai pletykák szerint egyértelműen Allegri számítana favoritnak.

A Corriere dello Sport informátorai úgy tudják, hogy a Milan korábbi mesterének neve nem csak az olasz fővárosi együttesnél, hanem a jelentős gondokkal küzdő, s jelenleg igen nehéz helyzetben lévő Chelsea alakulatánál is felmerült, sőt az olasz lap szerint a londoni Kékek számára is prioritást jelentene az olasz tréner Angliába csábítása.

Allegri korábban több nyilatkozatában is kijelentette, hogy továbbra is folytatja angol nyelvű tanulmányait, melyeknek előrehaladása ismételten a szigetországban való majdani munkavállalásával állhat összefüggésben. A Chelsea alakulata nagy összegű nyári beruházásainak ellenére jelen pillanatban csak a nyolcadik helyen áll a Premier League tabelláján, ráadásul legutóbbi öt bajnoki találkozójából csak egyet tudott megnyerni, emiatt a klub orosz tulajdonosa, Roman Abramovich Frank Lampard menesztését fontolgatja.

Ennek ellenére az olasz sportsajtó biztos benne, hogy ha a Roma ma délután nem lesz képes megnyerni a Spezia elleni bajnokit, Fonseca befejezi pályafutását az együttesnél, helyébe pedig azonnali hatállyal Allegri léphet, aki minden tekintetben készen áll a Farkasokkal való közös munkára.