Miért esett kútba a Reynolds-ügy?

bryan_reynolds.jpgHabár az elmúlt hetek hírei alapján, melyet többek között a rendkívül megbízható Romeo Agresti, Fabrizio Romano, Gianlcua Di Marzio hármas is megerősített, biztosra vehetőnek tűnt, hogy az FC Dallas amerikai jobbhátvédje, Bryan Reynolds kisvártatva csatlakozik a Benevento együtteséhez, hogy aztán fél év elteltével a Juventus csapatánál folytassa pályafutását, a tegnap esti hírek arról számoltak be, hogy az Öreg Hölgy mégsem szerzi meg a tehetséges fiatalt, aki az AS Roma együtteséhez fog csatlakozni.

A Goal Italia ma délután hosszabb cikkében számolt be az ügy részleteiről, melyben feltárják a Roma ajánlatát, valamint a Bianconeri hezitálását is, s elsősorban a Farkason magasabb ajánlatát nevezik meg az oknak, mellyel a fővárosi csapatnak sikerült a Zebrák fölé kerekednie a futballistáért folyó versenyben.

Az olasz lap értesülései szerint a jelenleg a Giallorossi 8 millió eurót ajánlott a labdarúgó játékjogáért a texasi alakulatnak, magának a játékosnak pedig 800 ezer eurót kitevő fizetést kínál, míg az Öreg Hölgy utolsó ajánlatának esetében a két összeg 7 millió, illetve 700 ezer euróra rúgott. Ennek révén jelenleg a Paulo Fonseca által irányított együttes van jobb pozícióban, míg a Juventus vezetősége ezzel egyidejűleg úgy határozott, hogy az átigazolási piacon lévő egyéb célpontjaik miatt nem kívánnak túllicitálni a Roma ajánlatán.

Az információkat tegnap este Romano, valamint Di Marzio is megerősítették, arra azonban ők sem tértek ki erről szóló híreikben, hogy a torinóiak átigazolásokért felelős vezetősége miért változtatta meg alapjaiban korábbi álláspontját az ügyet illetően, azonban egyes értesülések szerint mindez azért történhetett, mert Fabio Paratici biztos Reynolds döntésében.

Bár eddig is tudni lehetett, hogy a Juventus nem engedheti meg magának egy Európai Unión kívüli játékos szerződtetését az erre vonatkozó kvóták betöltöttsége miatt, úgy tűnt, hogy az ezáltal jelentett problémát egy, a Beneventóval való együttműködés keretein belül sikerült orvosolni, melyet korábban a déli klub sportigazgatója is megerősített.

"Elmondhatom, hogy tárgyalunk Reynolds szerződtetésének ügyében, azonban a megállapodást mindeddig nem kötöttük meg. A játékos rendkívül érdekel bennünket, mivel hatalmas tehetségnek tartjuk, akiben igen nagy potenciál lakozik" – mondta pár hete Pasquale Foggia a Sky Sport Italia kérdésére.

Mindennek ellenére úgy tűnik, hogy a Roma lezárta az üzletet, s a játékost Európába hozza az MLS-ből, azonban a hónap vége előtt minden részletet rendezniük kell az üggyel kapcsolatban, hiszen a januári mercato február 1-én bekövetkező zárása után már nem lesz lehetőségük megszerezni a tehetséget a jelenlegi transzferablakban.