Játékosok a Supercoppa-győzelemről

img_20210121_014919.pngA Juventus tegnap esti, trófeát érő győzelmét követően a csapatok trénerei mellett az Öreg Hölgy játékosai is értékelték a látottakat, a Zebrák futballistái közül pedig ezúttal Giorgio Chiellini, valamint Cristiano Ronaldo állt a kamerák elé.

Az olasz rekordbajnok újabb fekete-fehér mezben elhódított serleggel gazdagodó csapatkapitánya mindenekelőtt elmondta, hogy a Bianconeri valódi csapatmunkával győzte le a Napolit, mely siker hatalmas lökést adhat az együttesnek, hogy elérhessék további célkitűzéseiket.

"Egyáltalán nem untam meg a győzelmeket! Természetesen a mostani sikerünkkel egy trófea is járt, azonban a legfőbb célunk az volt, hogy a még midig fájó vasárnapi, Inter elleni vereségünk után talpra tudjunk állni, kárpótolva magunkat, valamint a szurkolóinkat is" – kezdte mondanivalóját a RAI Sportnak.

"Úgy vélem, hogy hatalmas egységben, valódi csapatként futballoztunk, mind védekezésben, mind pedig támadásban, mely egyáltalán nem volt könnyű feladat egy olyan együttes ellen, mint a Napoli, akik igen veszélyesek tudnak lenni az ellentámadások során, illetve a gyors passzjátékuk által.

A középpályásaink nagyon jól tették a dolgukat, ránk, védőkre alig hárultak feladatok a védekezés terén. Ma este ők jelentették a különbséget, természetesen Cristiano Ronaldo és Dejan Kulusevski mellett, akik már az első lépéseknél megakadályozták, hogy az ellenfél veszélyes kontrái kibontakozhassanak."

A tegnapi trófea immár Chiellini ötödik Szuperkupája volt, a harminchat esztendős labdarúgó szerint pedig a sikerek igen jó hatással lehetnek az újjáépülőben lévő együttesre.

"Mindannyian élvezzük a győzelem ízét, azok is, akik korábban már sok kupát nyertek, s azok is, akik csupán most akasztották nyakukba az első aranyérmüket. Ma este minden jól ment, egy újabb trófeát emelhettem a magasba, mindez pedig újabb lépést jelent a csapat folyamatos fejlődésében."

Juan Cuadrado rendkívül gyorsan, néhány óra leforgása alatt került koronavírus miatti izolációjából a torinóiak kezdőcsapatába, Chiellini elmondása szerint pedig a játékosokat is meglepte a kolumbiai labdarúgó kiváló teljesítménye.

"Értesültünk róla, hogy Juan első teszteredménye negatív lett, s reménykedtünk benne, hogy a második megerősíti majd, hogy a vírus eltűnt a szervezetéből. Ez sikerült, Juan pedig igazi bajnokként játszott, ám még ezen felül is kivételes, hogy két hét kihagyást követően milyen nagyszerű formába tudott lendülni.

Egészen hihetetlen volt a sprint, melyet közvetlenül a második gólunk előtt, a 95. percben tett meg. Idén már harminchárom éves lesz, s hihetetlen, hogy mennyit fejlődött az évek során."

A védő arról is beszélt, hogy véleménye szerint a a rivális csapatok jó formájának ellenére a Scudettóért folyó verseny továbbra is nyitott, a Juventusnak pedig csak magával szabad foglalkoznia.

"Csak saját magunkra szabad összpontosítanunk, és meccsről-meccsre haladnunk előre, hogy következetességet vihessünk az általunk elért eredményekbe. Ez talán a lehető legnehezebb feladat egy olyan együttes számára, mely ekkora változáson ment keresztül. Ma egymásért küzdöttünk, ez pedig csak rajtunk múlik, azonban vasárnap egy olyan csapattal néztünk szembe, mely minden tekintetben fölülmúlt bennünket.

A szezon első nehézségeinél eltávolodtunk az eredeti elképzeléseinktől, ez pedig a legnagyobb hiba volt, melyet csak elkövethettünk. Ha szervezetlenül és széttagoltan nézel szembe egy olyan együttessel, mint az Inter, sosem fogod legyőzni őket.

Sajnos a bajnoki tabellán mindaddig pontatlan helyen leszünk, amíg nem játsszuk le a Napolival való, elmaradt mérkőzésünket. Remélhetőleg minél hamarabb pótolhatjuk ezt a találkozót, mivel ezzel minden meglenne ahhoz, hogy csak az előttünk álló feladatokra, s a versenysorozataink további mérkőzéseire koncentrálhassunk" – zárta szavait a regnáló Capitano.

Az Öreg Hölgy első találatát szerző, s a mérkőzés legjobb játékosának is megválasztott Cristiano Ronaldo a lefújást követően rövid értékelésében azt hangsúlyozta, hogy a Supercoppa megnyerése nagy önbizalmat adhat a Juventusnak, valamint szót ejtett a bajnoki versenyfutásról is, melyet továbbra is teljesen nyílt küzdelemnek nevezett.

"Rendkívül örülünk a győzelmünknek. Nagyon nehéz összecsapás áll mögöttünk, a szörnyű minőségű pálya pedig, melyen játszanunk kellett, egyáltalán nem könnyítette meg a dolgunkat. Ennek ellenére sikeresen teljesítettük a feladatunkat, mellyel örömet okoztunk a szurkolóknak" – mondta a portugál világsztár a RAI Sport kamerái előtt.

"Más szellemben futballoztunk, mint az Inter elleni rossz teljesítményünk idején. Azonban az a mérkőzés már a múltat jelenti, a jelenben pedig sikerült elhódítanunk egy nagyon fontos trófeát, mely reményeink szerint a csapat önbizalmára is jó hatást gyakorol majd.

Az Inter, valamint a Milan rendkívül erős együttesek, azonban úgy gondolom, hogy mindenünk megvan, ami a győzelemhez kell. Nagyon nehéz feladat áll előttünk, de hiszek benne, hogy a Scudetto megnyerése továbbra is lehetséges" – összegzett az ötszörös aranylabdás labdarúgó.

A Juventus elnöke, Andrea Agnelli közösségi oldalain üzent csapatának győzelme után, rövid mondanivalójában pedig az Öreg Hölgy érdemeit méltatta.

"A mostani immár a tizedik egymást követő év, mikor magasba emelhetünk egy trófeát. Nem rossz érzés, azonban a legszebb mindig a következő serleg megnyerése lesz! Fino Alla Fine!" – írta a klub első embere.