Helyzetjelentés a sérültekről

dybala_sass.jpgEgybehangzó információk alapján igen nehéz hetek várnak a Juventusra, ugyanis a torinói alakulat futballistái közül az elmúlt időszakban jó néhányan kénytelenek voltak idő előtt elhagyni a pályát sérülések következtében, ráadásul az Öreg Hölgyet ismételten elérte a világot 2020-ban letaroló koronavírus-járvány is, melynek eredményeképpen három kulcsfontosságú labdarúgója is elérhetetlenné vált a csapat előtt álló szerdai kupameccsre, valamint a vasárnapi, Inter elleni Derby d'Italiára.

A tegnapi, Sassuolo elleni összecsapás 42. percében lecserélésre kerülő Paulo Dybala sérülése jóval súlyosabbnak tűnik, mint ahogy azt előzetesen várni lehetett, mivel a klub hivatalos közlése szerint az argentin klasszis előreláthatólag legalább 15-20 napot kényszerül majd kihagyni a mérkőzésen elszenvedettek következményeként.

"Paulo Dybala ma reggel orvosi vizsgálatokon esett át a J-Medicalban, melyek megállapították, hogy a játékos bal térdének belső oldalán található collateralis-szalagja kisebb mértékben elváltozott, melynek rendbejövetele hozzávetőlegesen 15-20 napos pihenőt vesz igénybe" – áll az olasz rekordbajnok közleményében.

A Neroverdi elleni megmérettetésen két további futballista, név szerint Weston McKennie, illetve Federico Chiesa is sérülést szenvedett az emilia-romagnaiak belépőinek következtében, azonban fizikai állapotuk jóval pozitívabb képet fest az előzetesen feltételezettektől.

"A Weston McKennie, valamint a Federico Chiesa állapotának tekintetében elvégzett felmérések megállapították, hogy egyik futballista sem szenvedett nagyobb sérülést, mindazonáltal továbbra is megfigyelés alatt tartják őket, helyzetüket pedig napról-napra értékelni fogja az orvosi stáb" – jelentette be a klub.

A La Joya becenévre hallgató argentin klasszis ekképp egészen biztosan ki fogja hagyni az Inter elleni bajnoki rangadót, valamint a Napolival szemben lejátszandó Olasz Szuperkupa-mérkőzést, ám a Bianconeri vezetőedzője, Andrea Pirlo nem csak a legutóbbi találkozón kieső játékosai miatt aggódhat, ugyanis a csapat koronavírus-fertőzöttei még továbbra sem épültek föl a betegségből.

Alex Sandro, Juan Cuadrado, valamint Matthijs de Ligt egészen biztosan nem állnak majd a Maestro rendelkezésére a soron következő mérkőzéseken, azonban a tréner ezúttal a Primavera-együttesből, valamint az U23-as csapatból sem hívhat föl pótlásukra játékosokat, ugyanis a Juventus felnőttkerete a világjárvány elleni óvintézkedések miatt teljes mértékű önkéntes elszigeteltségben éli mindennapjait, s nem találkozhat a csapaton kívüli egyénekkel.

A mindeddig csak a fiatalabb gárdák között szereplő Alessandro Di Pardo, illetve Nicolò Fagioli azonban már korábban is az alakulattal készülődhet, mely megállapítás igaz az idény eleje óta a Zebrákkal futballozó, a sérültek miatt pedig az utóbbi időben egyre több lehetőséget kapó Gianluca Frabottára, illetve a profi szerződését a híradások szerint hamarosan aláíró Radu Drăgușinra is.

Ennek ellenére a Sky Sport Italia értesülései szerint Pirlo abban reménykedik, hogy a Sassuolo ellen kieső amerikai, valamint olasz futballista már bevethető lesz az Inter ellen, s csak a Genoa elleni, jóval kisebb téttel bíró Coppa Italia-találkozót kell kihagyniuk, mely jelentősen bővítené a Nerazzurri ellen alkalmazható lehetőségeit is.