A Reynolds-ügyről bővebben

bryan_reynolds.jpgA Juventus átigazolási ügyiben szinte mindig pontos értesülésekkel rendelkező Romeo Agresti ma kora délután a Goal.com oldalán közzétett cikkében bővebben is beszámolt az Öreg Hölgy kiszemeltjének, Bryan Reynoldsnak ügyéről, aki a várakozások szerint hamarosan a Zebrák tulajdonába kerülhet, majd fél évre a Benevento csapatához igazolhat egy kölcsönszerződés keretein belül, mint ahogy arról már napi hírösszefoglalónkban is beszámoltunk.

Az újságíró értesülései szerint az amerikai jobbhátvéd nagy valószínűséggel az olasz rekordbajnok játékosa lesz, s első Serie A-klubja, a Benevento már minden tekintetben készen áll rövidesen várható fogadására, így kész a Bianconerivel kötött együttműködés keretében szerződtetni a játékost, hogy aztán a szezon végén átengedje játékjogát a torinói alakulatnak.

A futballista ügyével kapcsolatos, utolsó részleteket megvitató megbeszéléseket előreláthatólag a jövő hét folyamán ejtik meg a felek, a tárgyalások pedig ebben a pillanatban is kiválóan haladnak. A Juventus jelenlegi ajánlatának értelmében a klub 8 millió euró (10 millió dollár) körüli összeget fizetne a tizenkilenc esztendős játékosért.

Az Öreg Hölgy ügyben mutatott érdeklődéséről először december folyamán lehetett olvasni az Amerikai Egyesült Államok egyes lapjaiban, azonban a Bianconerinek több kihívója is akadt a tárgyalások során, ugyanis az AS Roma, valamint a Club Brugge szintén felvették a kapcsolatot Reynolds képviselőivel, illetve alakulatával, a texasi FC Dallas együttesével.

A fekete-fehérek jelen pillanatban egyértelműen a verseny favoritjainak számítanak, azonban a játékost nem tudnák azonnal keretükhöz láncolni, ugyanis nem áll rendelkezésükre több azokból a kvótákból, melyek az Európai Unió tagállamain kívülről érkező labdarúgók szerződtetéséhez szükségesek.

Az üzlet, formáját illetően rendkívül hasonló lenne Merih Demiral 2019 nyarán megvalósuló leigazolásához, aki rövid időszakot töltött a török Alanyasportnál, mielőtt klubja a Juventusszal való megállapodás értelmében 2019 januárjában kölcsönadta volna a Sassuolónak, majd végül fél évvel később értékesítette  a fekete-fehéreknek, 15 millió eurót kitevő összegért cserébe.

Bryan Reynolds a texasi csapat akadémiáján nevelkedett, majd innen került föl az MLS-ben szereplő gárda első keretébe, melynek tagjaként 2019 januárjában debütált az amerikai első osztályban, ahol mindeddig 27 mérkőzésen kapott szerepet. Ha a Zebrák idén nyáron leigazolják, Weston McKennie után ő lehet a klub történetének második olyan labdarúgója, aki az Egyesült Államokból érkezik, mely sportszakmai indokokon túl marketingérdekeket is képvisel, s újabb lépést jelent a Juventus brandjének tengerentúli terjesztésében.