Matthijs de Ligt koronavírusos

de-ligt-940x627.jpgAlex Sandro, valamint Juan Cuadrado esete után újabb játékos produkált pozitív koronavírus-tesztet a Juventus felnőttkeretéből, ugyanis a klub hivatalos közlése szerint a csapat huszonegy esztendős holland középhátvédje, Matthijs de Ligt is megfertőződött a világjárvánnyal.

Az olasz rekordbajnok játékosai közül a 2019 nyarán az Ajax együttesétől megszerzett futballista a harmadik, aki megfertőződött a vírussal az utóbbi egy hétben, összességében pedig már a hatodik labdarúgó, aki ezen ok miatt kénytelen kihagyni a torinóiak megmérettetéseit.

"A Juventus Football Club bejelenti, hogy a hatályban lévő protokollban előírt intézkedéseknek megfelelően ismételten koronavírus-teszteket végeztek el az első csapat futballistáin, melynek eredményeképpen Matthijs de Ligt pozitív COVID-19 mintát adott az egészségügyi hatóságok közlése szerint. A játékost már izolációba helyzeték, elkülönítve a keret többi tagjától" – áll az Öreg Hölgy által péntek este kiadott közleményben.

A labdarúgó ennek fényében minden bizonnyal nem lesz bevethető a Bianconeri soron következő, s igen nagy téttel bíró összecsapásain, így nem állhat Andrea Pirlo rendelkezésére a vasárnapi, Sassuolo elleni bajnokin, a szerdai, Genoával szemben lejátszandó Coppa Italia-találkozón, valamint nagy valószínűséggel a jövő hét utolsó napjára kiírt, Inter elleni rangadón sem.