Mercato-hírek (január 5.) – FRISSÍTVE 20:05-kor

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely a téli átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzfereivel, valamint az ezt illető pletykákkal kapcsolatban. Kövessük tehát együtt 2021. január 5-ének legfontosabb híreit.

 

  • Romeo Agresti: Fabio Quagliarella neve is felmerült Álvaro Morata cseréjeként a klubnál.
  • Agresti: A Juventus eddig két csatárral vette fel a kapcsolatot, Graziano Pellè kíséretével, valamint Quagliarella ügyében a Sampdoriával. A következő napokban mindkét támadó esetében történhetnek előrelépések.
  • Gianluca Di Marzio: A Juventus az egyetlen klub, amely bejelentkezett Papu Gómez játékjogáért az Atalantánál. A Bianconeri Federico Bernardeschit kínálta az argentinért cserébe, azonban az üzlet létrejötte a két labdarúgó eléggé eltérő bérezésének köszönhetően igen valószínűtlen.
  • Di Marzio: A Hertha Berlin érdeklődik Bernardeschi iránt, nem első alkalommal az utóbbi hetekben.

  • Sky Sport Italia: Ha Bernardeschi elhagyja a klubot, az Öreg Hölgy megpróbálhatja leigazolni Papu Gómezt.
  • Fabrizio Romano: Az AS Roma elakadt a Bryan Reynoldsszal folytatott tárgyalásokban, emiatt a Lille jobbhátvédje, Mehmet Zeki Çelik felé fordulnak. A Juve és a Club Brugge még mindig versenyben van az amerikaiért. 
  • Nicolò Schira: A Genoa bejelentkezett Gianluca Frabottáért, azonban a klub nemet mondott. Nem kizárt, hogy Luca Pellegrini elhagyja a Grifonit a rossz szezonkezdet miatt, s inkább a Cagliarihoz csatlakozik fél éves kölcsönben.
  • Corriere della Sera: Adrien Rabiot távozhat januárban, ha jó ajánlat érkezik érte.
  • Di Marzio: Manolo Portanova 7 millió euróért lesz a Genoáé, Rovella pedig 18 hónapig jelenlegi együttesénél marad, a Juve pedig 10 millió eurót fizet érte.
  • Sky Sport Italia: Gómez találkozott az Atalanta elnökével, Antonio Percassival, ahol megbeszélték a játékos helyzetét. A lap úgy tudja, hogy a futballista helyreállította a békét a klubbal, de nem fog visszatérni a bergamóiak keretébe. A Juventust, az Intert, illetve a Milant is kapcsolatba hozták vele, azonban egyedül a torinói alakulat érdeklődik iránta komolyan. Az Atalanta 10 millió eurót szeretne kapni játékjogáért, melynek kifizetése esetén már télen távozhat.
  • La Gazzetta dello Sport: A milánói lap is megerősíti Romeo Agresti Fabio Quagliarellával kapcsolatos értesüléseit, s kijelentik, hogy annak ellenére, hogy a csatár szerződéshosszabbítási ajánlatot kapott a Sampdoriától, valós lehetőség a Zebrákhoz való igazolása, mivel rendkívül jó kapcsolatot ápol Andrea Pirlóval. A döntés jelentős részben a labdarúgón múlik.
  •  Nicolò Schira:  Olivier Giroud maradni szeretne Chelsea-nél a szezon végig. A Juventus és az Inter is felvette a kapcsolatot a játékos ügynökével, de a francia kijelentette, hogy a szezon végig nem akar távozni Londonból.
  • Agresti: A Juventus és a Genoa néhány órán belül lezárja a Rovellával és Portanovával kapcsolatos megállapodást. Az üzlet hamarosan kész. A Grifoni ezzel egyidejűleg le akarja zárni a Juventus U23-as csapatában futballozó fiataljának, Elia Petrellinek ügyét is.
  • Agresti: A fenti ügylet gyakorlatilag lezártnak tekinthető, a két klub minden szükséges részletet meghatározott. Rovella Genoában való maradása biztos. A felek csütörtökön találkoznak, s várhatóan lezárják majd Petrelli eladását is, aki kölcsönben fog futballozni a Serie B-ben.

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó táblázat a Hírözönben található.

 LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2020. január 5. 20:05-kor