Mercato-hírek (január 4.) – FRISSÍTVE 21:50-kor

Bármilyen állásponton is vagyunk szeretett együttesünk aktuális helyzetével, a vezetőség döntéseivel, játékosainak minőségével kapcsolatban, abban mindannyian egyetértünk, hogy a hiteles tájékoztatás elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztán láthassuk a Juventus körüli eseményeket, történéseket. Folyamatosan frissülő, napi hírösszefoglalónk ebben kíván segítséget nyújtani a csapat szerelmeseinek, mely a téli átigazolási időszak alatt is igyekszik mindig naprakész információkat közölni az Öreg Hölgy transzfereivel, valamint az ezt illető pletykákkal kapcsolatban.

  • Nicolò Schira: Manolo Portanova nagyon közel áll a Genoa együtteséhez, a transzfert hamarosan meg fogják kötni. Ezzel párhuzamosan a Bianconerihez hamarosan kölcsönben csatlakozó Nicolò Rovella 2022-ig a Grifoninál fog maradni.
  • A délután folyamán a Fanatik című török portál arról írt, hogy Merih Demiral elégedetlen a Juventusban neki jutó játékpercekkel, emiatt pedig hajlandó meghallgatni más klubok érte befutó ajánlatát. Többek között a Real Madrid, az Atlético Madrid, a Tottenham Hotspur, a Leicester City, valamint a Liverpool érdeklődik iránta. Az értesülést Yakup Çınar tette közzé, aki több forrás szerint rendkívül megbízható a Demirallal kapcsolatos ügyekben, a védő több közösségi médiás felületen követi őt. A Bianconeri minimum 50 millió eurót szeretne kapni érte, s nem kíván belemenni a kölcsön + opció jellegű kivitelezésekbe.

  • A La Gazzetta dello Sport újságírója, Luca Biachin szerint Çınar információi pontosak, a futballista nincs megelégedve jelenlegi helyzetével, és torinói pályafutása alatt először értékelné ki más csapatoktól érkező ajánlatait. Mindennek ellenére januári távozása igen valószínűtlen.
  • Sky Sport Italia: A Juve szeretné leigazolni Olivier Goiroud-t, de a Chelsea nem akarja elengedni januárban a franciát.
  • Corriere della Sera: Bernardeschi januárban távozhat, de a vezetőség legalább 20 millió eurót szeretne érte kapni, mely megegyezik piaci értékével is.
  • Football Italia: A portál értesülései szerint a Juventus által is figyelt Graziano Pellè több ajánlaton is elgondolkozhat, mivel a Bianconeri mellett az Inter, valamint több Premier League-csapat, s néhány Egyesült Arab Emírségekben szereplő klub is érdeklődik iránta. A két legfőbb kérője mindenképpen a torinói, továbbá a milánói alakulat, aláírásáért pedig előbbi csapat van jobb pozícióban, mivel a Nerrazurrinak helyet kell csinálnia keretében egy új játékosnak, míg az olasz rekordbajnok meghatározó olasz labdarúgói, mint pélául Gigi Buffon, Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci igen jó viszonyt ápolnak vele. A center vélhetően a héten hozza meg döntését.
  • Fabrizio Romano: A Juventus egyértelmű célpontként tekint Paul Pogbára, valamint Manuel Locatellire, azonban mindkét játékost csak nyáron tudják megszerezni a klubnál fennálló anyagi gondok következtében. Az olasz középpályás ára 40 millió euró, míg a francia játékosért inkább pénzt szeretne látni a Manchester United, ekképp nem kívánja elfogadni sem Douglas Costa, sem pedig Aaron Ramsey játékjogát egyik legnagyobb sztárjáért cserébe, ellenben más játékosok érdekelhetik a Vörös Ördögöket.
  • Olivier Giroud kijelentette, hogy később dönt jövőjéről: "A jövőm júniusban fog eldőlni, mivel a jelenlegi szezont a Chelsea együttesében szándékozom befejezni" – nyilatkozta a Le Dauphiné Liberé című francia lapnak.
  • Di Marzio/Sky Sport Italia: Portanova 7 millió euróért csatlakozik a Genoa együtteséhez, mely összeg azonban nem teljesen a Juventust fogja illetni, mivel a vételár 10%-át a játékos nevelőegyesülete, a Lazio kapja majd meg. Rovella eközben tárgyal a Bianconerivel szerződésének részleteiről, a hírek szerint pedig 1 millió eurós fizetést szeretne kapni.
  • Romeo Agresti: Demiral szeretné, ha a klub garantálná, hogy kulcsjátékos lesz a jelenlegi idényben, valamint a jövőben is. Más csapat eddig nem tett ajánlatot a játékjogáért, s a Juventus sem szeretné eladni őt januárban.

 

 

A hírforrások esetében használt színkódok az információ megbízhatóságát jelölik, az ehhez tartozó táblázat a Hírözönben található.

LEGUTÓBB FRISSÍTVE: 2021. január 4. 21:50-kor.