Paratici: "Készek vagyunk játszani a Napolival"

paratici_fabio_1.jpgA Juventus átigazolásokért felelős igazgatója, Fabio Paratici a tegnapi megdöbbentő, Fiorentinától elszenvedett 0-3-as hazai vereség előtt állt a kamerák elé, hogy megtegye szokásos, meccseket megelőző nyilatkozatát, idén utoljára.

A tegnapi nap egyik legfontosabb híre volt, hogy a Napoli fellebbezését elfogadta az Olasz Olimpiai Bizottság, ennek eredményeképpen pedig az eredetileg október 4-én megrendezésre kerülő, ám a nápolyi alakulat távolmaradása miatt végül elhalasztott, majd később automatikusan 3-0-ra a Juventusnak ítélt találkozót egyelőre kérdéses időpontban újra meg kell rendezni. Ezt tetézi a körülmény, miszerint az Öreg Hölgy az ennek révén korábban megszerzett három pontot elveszíti, s a tegnap esti kudarccal jelenleg 24 ponttal áll a tabellán.

"Elsőként kijelenthetem, hogy a magunk részéről mindig távolságtartással figyeltük az ügy fejleményeit, s közömbösek voltunk az ezzel kapcsolatos történések iránt" – jelentette ki a Sky Sport Italia kérdésére.

"Ha úgy döntöttek, hogy le kell játszanunk a mérkőzést, elhozzuk a labdát, és természetesen ott leszünk. Végül is, mi október 4-én is készen álltunk a játékra."

A Partenopei elnöke, Aurelio De Laurentiis az ítélethirdetés előtt arról beszélt, hogy őszintén reméli, igazságos döntés fog születni a tárgyaláson, mivel egy igazságtalan határozatot kell megváltoztatni, majd később a Napoli ügyvédje, Mattia Grassini a Radio Kiss Kiss  adásában kijelentette, hogy történelmi ítélet született, s az igazság diadalmaskodott.

"Nem kívánok reagálni Aurelio De Laurenttis szavaira, mivel csak a tényeket hangoztatta. Ha pályára kell lépnünk a Napoli ellen, akkor pályára is fogunk. Az előttünk álló mérkőzések időpontjai már meg vannak határozva, van egy külön szervezet, mely ezzel foglalkozik, s a későbbiekben meglátjuk, hogyan határoznak az összecsapásról."

Az ítélet következtében a mérkőzést lejátszottnak tekintették, így a Roma ellen a kiállítás sorsára jutó Adrien Rabiot-nak sem kellett kihagynia a soron következő találkozót, azonban a újév első, Udinese elleni összecsapásán Andrea Pirlo minden bizonnyal nem számíthat majd rá.

A Bianconeri stábja mindazonáltal a biztonság kedvéért úgy döntött, hogy nem nevezi a francia középpályást a Fiorentina elleni meccskeretbe, mivel ez esetben akár elmarasztaló ítélet is születhetett volna a Zebrák ellen.

"A biztonság kedvéért úgy határoztunk, hogy ekképp fogunk cselekedni. A szabályok értelmében az eltiltás a mérkőzést követő első találkozóra vonatkozik, ennek révén ez a mai, Fiorentina elleni összecsapás lesz."

A szakembert arról is kérdezték, hogy milyen hatással van az együttesre a döntés, s zavarja-e a futballistákat, hogy csak a csapatbuszon tudták meg, hogy elveszik tőlük a három pontot.

"Hozzászoktunk a bajnokság megnyeréséhez, s tisztában vagyunk vele, hogy mindösszesen körülbelül harminc meccsen kell győzelmet aratnunk ehhez. Most eggyel többet kell majd megnyernünk, mindössze ennyiről van szó" – összegzett Paratici.