Dybala: "BL-t akarok nyerni a Juventusszal"

dybala-juventus_1wyzw7plw9lwx1sf3qx5i1l04w.jpgA Juventus utóbbi időben sok kérdést fölvető argentin futballistája, Paulo Dybala egy, a klub által szervezett online esemény keretein belül válaszolt néhány fiatal szurkoló kérdésre múltjával, s jövőbeli terveivel kapcsolatban, tovább beszélt klubhoz való kötődéséről, illetve álmairól is, s első benyomásairól is.

A tízes mezben játszó kiválóság elismerte, hogy mikor ügynöke 2015-ben tájékoztatta őt az Öreg Hölgy érdeklődéséről, először nem vette komolyan képviselőjét, s csak ezt követően döbbent rá, hogy az olasz rekordbajnok valóban le szeretné igazolni.

"Mikor az ügynököm megkeresett a hírrel, miszerint a Juventus érdeklődik irántam, az első kérdésem az volt, hogy viccel-e. Voltak más csapatok is, akik szívesen szerződtettek volna, de azonnal szóltam a képviselőimnek, hogy hagyják figyelmen kívül ezeket, s kizárólag az Öreg Hölgy ajánlatával foglalkozzanak.

Az álmom egyértelműen az, hogy megnyerjem a Bajnokok Ligáját a Juventusszal, illetve a világbajnoki trófeát Argentínával, azonban tudom, hogy ez rendkívül nehéz lesz" – szögezte le.

"Sok szép pillanatot éltem már át az Öreg Hölggyel, például mikor rögtön az első itteni mérkőzésemen gólt szereztem. A csapathoz való megérkezés egyedülálló élmény volt, de még ennél is jobb visszagondolni arra, mikor először viselhettem ezt a mezt, s először szerepelhettem egy sajtótájékoztatón a Juventus játékosaként.

A tízes mez rendkívül fontos szám, mind a futballban, mind pedig a klub történetében, ezért a viselése hatalmas felelősséggel jár, azonban én büszke vagyok arra, hogy magaménak tudhatom. A nap, mikor nekem ítélték, nem volt könnyű, mivel tisztában voltam vele, hogy milyen története van ennek a meznek, mindazonáltal a jelentése sokkal fontosabb ennél.

A továbbiakban is rengeteg cél lebeg a szemünk előtt, elsőként mindjárt itt lesz a Olasz Szuperkupa döntője, mely trófeát a Napoli ellen szerezhetünk majd meg."

La Joya a továbbiakban elmagyarázta, hogy honnan ered ikonikus gólöröme, továbbá arra a kedvenc labdarúgóit is felsorolta a rajongók kérésére.

"Nagyon szerettem Ronaldinhót amiatt, ahogyan megélte a pályafutásának pillanatait, valamint az öröm következtében, ami állandóan áradt belőle.

Nagyon kedvelem a régi gladiátorokat, akik maszkokat és sisakokat viselve néztek szembe a veszélyekkel. Még ha imádjuk is a focit, néha mindannyian nehéz pillanatokon megyünk keresztül a sportban, ezért gondoltam, hogy egy ilyen gesztussal fogom megünnepelni a találataimat.

Tetszik ez az üzenet, mivel ezt bárkinek elküldhetem a világon, nem csak azoknak, akik futballoznak. Vannak más gesztusaim is, például, mikor kilépek a pályára, felemelem a karjaimat, s arra kérem az édesapámat, hogy kísérjen el az utamon, és segítsen minden cselekedetem során" – jelentette ki a huszonhét éves labdarúgó.

A teljes kérdezz-felelek az alábbi videóban tekinthető meg: