Barça-Juve – Az edzők értékelése

img_20201209_073439.pngA Juventus a szezon egyik legjobb teljesítményét nyújtva, összeszedett játékkal 3-0-ra legyőzte az FC Barcelona együttesét a Camp Nouban, mellyel egyúttal bebiztosította a csoportelsőséget, s így a legjobb 16 közül való továbbjutás majdani nagyobb esélyét is. Az összecsapást követően mindkét csapat mesterei értékelték a látottakat, s magától értetődő módon teljesen már érzésekkel nyilatkoztak a nemzetközi sportsajtónak a meccs kapcsán.

Az Öreg Hölgy vezetőedzője, Andrea Pirlo szerint remekül működött a taktika, melyet a katalánok hatástalanítására kitaláltak csapatával, illetve kiemelte Cristiano Ronaldo motiváltságát, melyet minden bizonnyal a Lionel Messivel való megmérkőzés hozott elő a portugál világsztárból.

"Az utunk szempontjából rendkívül fontos volt, hogy ott és ugyanúgy folytassuk, ahogy a derbin abbahagytuk" – mondta az egykori középpályás a Sky Sport Italia kérdésére.

"Amikor ehhez hasonló összpontosítással, illetve elszántsággal kezdjük a mérkőzést, a minőség is megmutatkozik, előbb vagy utóbb.

Felkészültünk rá, hogy a középpályán is nyomást próbálunk gyakorolni a két ottani futballistájukra, olyan játékosok révén, mint McKennie, akik képesek a támadásban is kellő presszinggel fellépni, mivel tudtuk, hogy nehézségekkel szembesülnek, ha középről próbálják feltörni a soraikat.

A taktikai elképzelések jól működtek, a játékosok pedig egyénileg is nagyon jól teljesítettek, és a lehető legjobban kihasználták az előttünk álló gólszerzési lehetőségeket."

Cristiano Ronaldo két büntetőt értékesített a találkozón, ám ezen felül is akadt összecsapása argentin társával, mikor a 81. percben saját tizenhatosán belül mutatott be remek védekezést a gránátvörös-kékek tízese ellen.

"Ronaldót erősen motiválta, hogy jó teljesítményt nyújtson az örök riválisával szemben, amikor pedig nagyon motivált, nem komplikálja túl a dolgokat, természetes módon futballozik.

Sok meccset játszunk a szezonban, az ilyen összecsapásokon pedig könnyebb feltüzelődni, azonban nem szabad szem elől tévesztenünk az igazi célunkat, a Serie A megnyerését, ezért hosszú távon mindegyikünknek ilyen koncentráltan és elkötelezetten kell játszania, elsőként a Genoa elleni szombati találkozón" – zárta szavait a Maestro.

img_20201209_073456.pngRonald Koeman, a Barcelona mestere szerint alakulata már az első fél órában elvesztette a mérkőzést a Juventus ellen, mivel nem tudtak mit kezdeni a Bianconeri ez idő tájt mutatott futballjával, illetve nem voltak elég agresszívek, ekképp pedig nem okozott meglepetést, hogy sima vereséget szenvedtek az olasz rekordbajnoktól.

"Úgy vélem, már az első fél órában elvesztettük a találkozót, mivel rendkívül rosszul kezdtünk, nem teljesítettünk jól a védekezés során, ráadásul hiányzott belőlünk az agresszió, a Juventus pedig ezzel párhuzamosan jól futballozott. A mérkőzés elején különösképp nagyszerűek voltak, és megérdemelték a győzelmet" – mondta a Sky Sport Italiának.

A holland szakember ezt követően a spanyol média előtt is megnyilvánult, egyértelműen kijelentve, hogy látja a fejlődést csapatán, emellett pedig az is pozitívumnak számít, hogy a Barcelona a tegnapi összecsapás előtt mindegyik csoportmeccsét megnyerte.

"Ha nagyon szeretnék, arra is lehetne hivatkozni, hogy az első büntetőjük minimum véleményes tizenegyes volt, ha pedig ezt megadták, akkor nekünk is járt volna egy Messi buktatása miatt, még az első félidőben."

A Bianconeri második büntetője ezzel szemben egyáltalán nem lehetett kérdéses, mivel Clémet Lenglet kézzel ért hozzá a játékszerhez, ezt követően pedig Koeman pilanatokkal később le is cserélte.

"Ne felejtsék el, hogy még egy mérkőzést játszottunk a Juventus ellen, amit 2-0-ra megnyertünk Torinóban. Meg kell tekintenünk a csapat életkorát is, ezt a meccset pedig egy fontos tanulságként kell kezelnünk. Nagyobb meggyőződéssel kell futballoznunk" – összegzett a tréner.