Juve-Torino – Az edzők értékelése

img_20201205_203812.pngA Juventus nyögvenyelős játékkal, 2-1-re nyert a Torino ellen a két csapat között megrendezett városi rangadón, mely után mindkét együttes mesterei értékelték a látottakat.

Andrea Pirlo kijelentette, hogy az Öreg Hölgy nem felejtheti el a DNS-ét meccs közben sem, illetve bírálta, hogy csapata képtelen volt tényleges helyzetet kialakítani egy órán keresztül. A továbbiakban így nyilatkozott:

"Egy győztes meccs, mint játékos nagyon kimerítő, edzőként teljesen más érzés, de a végeredmény ugyanaz marad minden szemszögből.

Nagyon nehéz irányítani a mérkőzést, ha elveszted a legtöbb párharcot. Rendkívül kényelmesen játszottunk, sose töltöttük be az üres teret amikor lehetőségünk lett volna rá, de ha ez még is megtörtént, akkor az öt emberrel felállt védelem ellen nem egyszerű beadásból gólt szerezni.

A szünet után  beugrott az emlékezetünkbe a Juventus DNS-e, ami annyit tesz, hogy szívvel és alázattal lépünk ki a pályára. Ha lehetőséged van a Torót visszaszorítani a saját térfelére, akkor a legkönnyebb áttörni a védelmét.

Sose adhat az egész csapat száz százalékos teljesítményt, de akik ma pályára léptek teljes elszántságról, dinamizmusról és támadószellemről tettek tanúbizonyságot, ami segített nekünk megnyerni az összecsapást.

Ha az ellenfelünk nyugodtan és szervezetten játszik, akkor folyamatosan mozgatnunk kell a labdát, hogy területeket tudjunk csinálni, és széthúzzuk a védelmüket. Ezt nem tettük meg az első félidőben, de a szünet után már sikerült megvalósítani az elképzeléseinket.

Ha hiányzik a szenvedély a játékunkból, akkor nem mozgunk felszabadultan, és hibát hibára halmozunk fel. Nem egyszerű dolog megtalálni az áttörést szimplán, ha üres embereknek passzolunk, küzdenünk is kell a helyzetek kialakításáért."

 Ezután arról kérdezték a Zebrák mesterét, hogy hogyan vélekedik erről a kisebbfajta kisiklásról.

"Az igaz, hogy egy jó idő után elveszhet egy csapatnak a győzelem iránti éhsége, de sikerült felülkerekednünk ezen. Nagyon elkényelmesedtünk a mérkőzés első pár percében, és ezt az ellenfelünk könyörtelenül kihasználta. 

Ha nem tudunk játszani a saját stílusunkban, akkor mindenképpen váltani kell, akár mérkőzés közben is. Gyorsabban kell járatnunk a labdát, hogy ne adjunk lehetőséget a másik csapatnak a vissza rendeződésre.

Egy ilyen csapat, mint a Juventus, nem engedheti meg, hogy ennyire kedvtelenül lépjen pályára. Akaratos játékkal és stílussal kell minden mérkőzésen részt venni, az egyik nem létezik a másik nélkül."

Míg Cuadrado két gólpasszal vette ki a részét a győzelemből, addig Federico Chiesa mindig elakadt a labda előrehozatalában. 

"Cuadrado a bajnokok mentalitásával rendelkezik, a legmagasabb szinten játszik tíz éve, szóval rengeteg tapasztalattal bír, ami segíti őt egy ilyen mérkőzésen. Chiesa csak néhány hete játszott ezen a szinten a csapat mezében.

Ha fiatal játékosokat engedsz fel a pályára, akkor hagynod kell őket fejlődni, de ugyanakkor bíznod kell bennük, hogy hozzák azt a szintet ami miatt beválogattad őket a kezdőbe. "

giampaolo_csipore_tett_kezzel.jpgMarco Giampaolo szerint kis nüanszokon ment el a meccs.

"A kis részletek miatt vesztettük el ezt a mérkőzést. Ha a formánkat nézzük, akkor úgy játszottunk, ahogy alapvetően kellett volna, és nagyon kis részletek döntöttek a meccs kimenetéről, de ezeket leszámítva rengeteg dolgunk van még, mint a támadó és védekező játékunkban egyaránt.

A lényeg az lett volna, hogyan zárunk vissza, és hogyan védekezünk a mérkőzés további részében. Néhány kis hiba elég volt arra, hogy el veszítsük a mérkőzést."

Simone Zaza vitába keveredett a Bikák edzőjével, amire szintén kitért nyilatkozatában.

"Nem akart lejönni a pályáról, és ez talán az adrenalinnak is köszönhető, ami a játék része, de ez hamar el is múlik.

A legtöbb hiba akkor jött, miután elvesztettük a labdát, ha nem keltünk nyomást, csak nyomozzuk a játékszert, akkor az rengeteg energiát emészt fel meccs közben.

Meg kell találnunk a módját, hogyan kerülhetünk ki az ellenfél nyomása alól mikor nálunk van a labda, ebben kell a legtöbbet fejlődnünk. Picit tapasztalatlan csapatról beszélünk, ezért koncentrálnom kell a játékosok egyéni képességeire is."

A Torino csapata a 3-5-2-es felállást választotta, amit nagyon ritkán láthattunk eddig tőlük.

"A három, esetleg öt védős felállásban az alappozíciók is megváltoznak. Volt néhány különösebb bökkenő, ami miatt a srácoknak rögtönözniük kellett, mivel a legtöbb helyzetben csak négy ember húzódott vissza. Ezen igazítanunk kell még.

Három, vagy négy lövést engedtünk meg a játék alatt, ami nem lenne nagy gond, de ebben a szezonban rengeteg gólt kaptunk rendkívül kevés próbálkozásból, ami annyit takarhat, hogy ha ellenünk négyszer lőnek kapura abból kettő biztos gól lesz" – jelentette ki a Bikák trénere.