Pirlo: "Megfelelő volt a mentalitásunk"

img_20201203_080004.pngA Juventus tegnap könnyed játékkal, különösebb megpróbáltatások nélkül 3-0-ra legyőzte a Dinamo Kijev együttesét, így pedig továbbra is nyitott a lehetőség a Bianconeri számára, hogy a csoport első helyére kerüljenek, ám ezt már egy jóval nehezebb mérkőzésen, a Barcelona elleni idegenbeli találkozón kell kiharcolniuk.

Az összecsapást követően a Zebrák mestere, Andrea Pirlo is nyilatkozott a sajtónak, s mondanivalójában leszögezte, hogy az este folyamán egy jól teljesítő Juventust látott, sok kimagasló egyéni teljesítménnyel, melyekre a továbbiakban is lehet építeni.

"Még sosem láttam olyat, hogy egy csapat egyhuzamban kilencven percig dominált volna, főleg nem a Bajnokok Ligájában, így nyilvánvalóan szükséges volt némi védekezés is" – mondta a Sky Sport Italia kamerái előtt állva.

"Örülök a ma mutatott teljesítménynek, s annak, hogy megfelelő mentalitással léptünk pályára. Mindig a győzelemért kell játszanunk, még akkor is, ha már kiharcoltuk a továbbjutást, így pedig kijelenthető, hogy a helyes hozzáállást láttam a csapaton, ami egy pozitív jel számunkra, amelyre mindannyiunknak szüksége volt."

Pirlo a találkozót megelőzően beszélt az őt érő kritikákról is, melyek kapcsán ezúttal is kijelentette, hogy nem különösebben érdeklik, mivel a saját útján halad.

"Tudom, hogy fiatal vagyok, ekképp pedig még fejlődnöm kell, de mindennap megpróbálom jól végezni a dolgomat. csak erre koncentrálok."

Az ukrán alakulat ellen kulcsszereplő volt a remekül futballozó, s több médium szerint a meccs emberének megválasztott Federico Chiesa, azonban Álvaro Morata és Cristiano Ronaldo is betalált, a portugál világklasszis pedig ezzel szerezte meg karrierjének 750. gólját.

"Morata először nagyon fiatal játékosként érkezett a Juventusba, a londoni és a madridi tapasztalataiból merítve pedig mára érettebb emberként és futballistaként térhetett vissza.

Boldognak érzi magát, és nem gondolná, hogy nyomás nehezedne rá, ezek pedig önmagukban is segítenek neki a legjobbat nyújtani. Mindenáron őt szerettük volna leigazolni, és nagyon örülünk neki, hogy köztünk tudhatjuk.

Örülök Federicónak, hiszen végre megszerezte az a gólt, amit már régóta szeretett volna. Mindig azt mondom neki, hogy nem mindig van szüksége rám ahhoz, hogy tudja, mit kell tennie a kulcspillanatban a helyzet befejezéséhez. Azt hiszem, szüksége volt erre a találatra."

A torinói gárda még mindig végezhet a csoport élén, azonban ehhez legalább három gólt kellene szerezniük a Camp Nouban, ami korántsem ígérkezik könnyű feladatnak.

"Az ilyen típusú meccsekre tudtam a legjobban felkészülni játékosként, remélem, hogy ez edzőként is hasonlóképp lesz. Ezek a megmérettetések valóban az elmét teszik próbára, így a motiváció magától jön, ebből kifolyólag késznek érzed magad. Előtte azonban a hétvégi torinói derbire kell összpontosítanunk" – összegzett az olasz szakember.