Helyzetjelentés Torinóból

img_20201105_174249.pngA Juventus jelenleg számos sérüléssel bajlódó, illetve pihenésre szoruló játékossal rendelkezik, a helyzet pedig a legutóbbi mérkőzéseken kényszermegoldásokra is szorította a csapat vezetőedzőjét, Andrea Pirlót, aki az addig működő háromvédős felállást Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci, valamint Merih Demiral távollétében kénytelen volt négyvédős hadrendre változtatni a Ferencváros és a Benevento ellen, több-kevesebb sikerrel.

A Bianconeri portugál futballistája, Cristiano Ronaldo fáradtságra hivatkozva kihagyta a legutóbbi összecsapást, s nem is utazott el a kerettel a Boszorkák otthonába, míg ezzel párhuzamosan Aaron Ramsey visszatérhetett a fekete-fehér együtteshez, s egyből a kezdőcsapatban kapott helyet.

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint az Öreg Hölgy csapatkapitánya izomsérülését követően igen közel áll a teljes felépüléshez, a minap pedig már a keret többi részével edzhetett, és jó esélye van arra, hogy a Dinamo Kijev elleni, szerdai Bajnokok Ligája-találkozón már helyet foglalhasson a kispadon. Az ötszörös aranylabdás luzitán támadó ugyancsak visszatérhetett, s az ukrán alakulat ellen a kezdetektől fogva segítheti a Zebrákat.

Bonucci kapcsán jóval nagyobb az optimizmus, mint védelembeli társát illetően, hiszen a harminchárom esztendős olasz labdarúgó a csapat legutóbbi bajnokiján már bekerült a keretbe, a tervek szerint pedig a legközelebbi mérkőzésen visszatérhet a pályára is, megoldva ezáltal az Öreg Hölgyet az utóbbi időben sújtó, védőkkel kapcsolatos gondokat.

Merih Demiral november 23-i, edzés közben elszenvedett sérülése után még mindig lábadozását tölti, előreláthatólag jövő héten térhet vissza a csapattal való felkészülésekhez, a remények szerint pedig a Barcelona, vagy a Genoa ellen a Maestro ismét számíthat szolgálataira.

A Juve legendás kapusa, Gianluigi Buffon továbbra is vádliproblémákkal küzd, de az orvosi stáb szerint a hétvégi, Torino elleni városi rangadón már ismét az együttessel lehet, míg távollétében mindeddig két fiatal kapus került föl az első csapat edzéseire, a tizennyolcadik életévét nemrég betöltő Giovanni Garofani, valamint a húsz esztendős uruguayi játékos, Franco Israel személyében.

Jóval kevesebb bizakodásra az okot a Benevento ellen reklamálás miatt az utolsó percben kiállított Álvaro Morata ügye, aki ugyan az európai kupasorozatokban lejátszandó mérkőzéseken gond nélkül szerepelhet, egybehangzó sajtóinformációk szerint a Serie A-ban hárommeccses eltiltás várhat rá, így a következőkben minden bizonnyal a Cristiano Ronaldo - Paulo Dybala kettőstől várhatóak a találatok.