Benevento-Juve – Az edzők értékelése

img_20201128_174613.pngA Juventus sok szempontból kiábrándító, 1-1-es döntetlent játszott a frissen feljutó Benevento otthonában a Serie A 9. fordulójának ma este megrendezett mérkőzésén. A találkozót követően a csapatok mesterei is megtették szokásos nyilatkozataikat az olasz médiának, magától értetődő módon teljesen vegyes érzelmekkel beszélve.

A Bianconeri vezetőedzője, Andrea Pirlo kiemelte, hogy bár alakulata jó úton jár, még nem érzik egymás kellő módon a pályán, ez pedig fontos győzelmekbe és pontokba került együttesének a korábbiakban is, de véleménye szerint a javulás is egyértelmű.

"Az első félidőben egyértelműen irányítottunk, és a mérkőzés lezárására is megvoltak a lehetőségeink, de még nem tudjuk kellőképpen olvasni a meccsen kialakuló egyes szituációkat, ekképp nem is tudunk ezekre megfelelően reagálni" – szögezte le a Sky Sport Italia kamerái előtt.

"A félidő előtti szögletnél kontrollálnunk kellett volna a helyzetet, és kitartani a szünetig. Nem ez volt az első eset, hogy közvetlenül a félidő vége előtt kaptunk találatot. A mérkőzés végére kissé kaotikussá vált a szerkezetünk, és a lendületünket, valamint a játékkedvünket is elvesztettük, valamint nem sikerült gólra váltani a lehetőségeinket sem."

Cristiano Ronaldo szemmel láthatóan hiányzott a csapatból, így felmerült a kérdés, hogy vajon tényleg jó ötlet volt-e pihentetni a Benevento ellen.

"Cristiano a hét közepén egy kisebb egészségügyi gonddal küzdött, de mindenképp szeretett volna játszani a Bajnokok Ligájában. A válogatott mérkőzések után természetes volt, hogy szüksége van némi pihenőre. Ronaldo egy hatalmas értékünk, de nélküle is jól kellene teljesítenünk, és a saját játékokat játszanunk.

Hasonló eredmények akkor következhetnek be, amikor sok játékos szerepelt a nemzeti együtteseknél, és a Bajnokok Ligájában is pályára kellett lépnünk. Aligha mi vagyunk az egyetlen klub, mely hasonló helyzetben van.

A Real Madrid teljes mértékben Ronaldótól függött, ő volt a gólok felelőse, és ő állt a csapat mozgásainak középpontjában is, így nyilvánvalóan lehet arra építeni, hogy nálunk is hasonló szerepet kell betöltenie."

Az Öreg Hölgy idén erősen hajlamos pontokat hullajtani a kisebb együttesek ellen, ennek okairól is kérdezték a Maestrót.

"A játékunk fejlesztésén munkálkodunk. A támadókon kívül rendelkezünk még egy támadó szellemiségű szélsővel is, aki a mélységből érkezve kapcsolódik az akcióinkhoz. Van, amikor működnek az elképzeléseink, és van, amikor sajnálatos módon nem.

Amikor a mérkőzések szervezetlenné és kaotikussá válnak, tiszta, jó futballt kellene játszanunk, úgy, hogy eközben átvesszük a találkozó irányítását. Máskülönben csak szenvedünk, mint ahogy ma, illetve a Crotone ellen is. Meg kell állapítanunk, hogy melyek a meccs kulcspillanatai, például, hogy mikor kell lassabbra vennünk az iramot, vagy hogy mikor kell ismét magasabb tempóra kapcsolnunk."

A szakembert végezetül arról is kérdezték, hogy az utóbbi két találkozón miért nem jelölte a kezdőbe a Zebrák fiatal svéd reménységét, Dejan Kulusevskit, azonban Pirlo szerint ez nem azt jelenti, hogy a továbbiakban már nem számol vele.

"Fiatal játékos, nem lehet kezdő minden összecsapáson. Nem feledhetjük el azt sem, hogy más a Parmában és a Juventusban teljesíteni. Teljesen különböző mértékű felelősség.

Azért igazoltuk le, mert tudatában voltunk annak, hogy mit jelenthet számunkra. Az utóbbi meccseken nem volt annyira éles, de egy nagy fejlődésen megy keresztül" – zárta szavait a tréner.

img_20201128_174557.pngA Boszorkák együttesét vezénylő Filippo Inzaghi egykori csapattársával szemben arra fektette a hangsúlyt, hogy büszke játékosaira, véleménye szerint pedig akár a győzelmet is kiharcolhatták volna, ha kissé okosabban oldják meg az ellentámadásokat.

"Néhány hónappal ezelőtt még a Serie B sáros pályáin futballoztunk, most pedig pontot raboltunk a Juventustól, sőt, meg is nyerhettük volna az összecsapást, ha jobban koncentráltunk volna a kontráinknál.

A srácok megérdemlik, hogy kiélvezzék ezt az estét, nagyszerűen teljesítettek az elmúlt 18 hónapban. Amikor ilyen eredményt érsz el a Juventus, Európa egyik legjobb csapata ellen, akkor is a saját utadon kell maradnod, erre pedig minden eszközzel figyelned kell" – mondta a Sky Sport Italiának.

"Rövid kispaddal rendelkeztünk, mivel Tuia egy hónapot kényszerült kihagyni az arccsontjával lévő problémái miatt, Maggio pedig úgy teljesített, ahogyan egy igazi kapitány, és addig játszott, ameddig csak bírta. Nem maradt több játékosom, de a srácok mindent beleadtak, és figyelemre méltó eredményt értek el.

Az emberek azt gondolhatják, hogy gyakorlatilag lehetetlen elkerülni egy Juventus elleni vereséget, de láttam, hogy a fiaim milyen mentalitással edzettek az utóbbi napokban, és tudtam, hogy meg fogjuk csinálni. Élvezhetik ezt, mivel a Benevento először rabolt pontot a Juventustól története során."

Bár a csapat korábban az Inter, a Napoli, valamint a Roma ellen is kikapott, Inzaghi szerint ma megmutatták, hogy bármilyen körülmények között ragaszkodnak a saját futballjukhoz.

"Ezt megelőzően visszatértem az edzőképzésbe, majd tapasztalatokat szereztem a Serie C-ben és a Serie B-ben, mivel tanulni szerettem volna, és elölről kezdeni az utamat. Alig egy évvel ezelőtt a Citadellával elvesztettem az első osztályba jutásért vívott rájátszást, de tavaly minden Serie B-s rekordot megdöntöttünk a Beneventóval.

Nagyon jó érzés látni, hogy mennyire elégedettek a játékosaim, ráadásul az elnök úr is büszke ránk, ez pedig rendkívül kielégítő számomra" – összegzett a többek között a Juventusban is megforduló egykori támadó.