Pirlo: "Folytatnunk kell az utunkat"

gggg.jpgA Juventus mestere, Andrea Pirlo elsőként adott nyilatkozatot a holnapi, Ferencváros elleni mérkőzés előtti szokásos sajtótájékoztatón, melyen többek között elmondta, hogy véleménye szerint Paulo Dybala képes Cristiano Ronaldóval, illetve Álvaro Moratával is megfelelő hatékonysággal játszani, illetve kihangsúlyozta, hogy együttesének rendkívüli módon kell majd figyelnie a magyar bajnokra. 

Egy esetleges holnapi győzelemmel, valamint egy Dinamo Kijev elleni Barcelona-sikerrel az Öreg Hölgy biztosan továbbjutna csoportjából, ekképp tehát mindenképpen ez a célkitűzés az összecsapáson, melyre a Juventus a Cagliari 2-0-ra történő, magabiztos legyőzésével hangolt szombaton. 

"Folytatnunk kell az általunk megkezdett utat, hiszen szombaton még nem értünk el semmi különöset, csak egy jó eredményt, és folytonosságra van szükségünk, különben nem nevezhetnénk magunkat nagy csapatnak, mi pedig nem egyszerűen egy jelentős együttes vagyunk, hanem a Juventus" – jelentette ki.

"Úgy kell játszanunk, mintha egy döntőn lépnénk pályára, és győzelemre van szükségünk ahhoz, hogy a legjobb 16 közé juthassunk. Figyelnünk kell arra is, hogy néhány játékosnak pihenőt biztosítsunk az elkövetkezendő meccseken. 

Ezt követően még két találkozó áll előttünk a Dinamo Kijev, valamint a Barcelona ellen, ezeken pedig egy holnapi jó eredménnyel már kisebb nyomás alatt futballozhatunk, és a bajnokságra összpontosíthatunk. A Cagliari elleni mérkőzés előtt máskor is teljesítettünk már jól, azonban szombaton megfelelőek voltak a játékot illető megközelítéseink is. 

Mostanra nagyobb az összhang a játékosok között, de idő kell ahhoz, hogy a héten végzett gyakorlatok véglegesen berögzüljenek. Megpróbálunk fejlődni. Tisztában vagyunk a Ferencváros erősségeivel. Nem tekinthetünk kizárólag az első mérkőzés eredményére, tudjuk, hogy jól futballoznak, és szembe kell néznünk velük, a tőlünk telhető legjobb módon. Döntő fontosságú összecsapás lesz a kvalifikáció szempontjából. 

Hangsúlyos mérkőzés lesz a játék folytonosságának biztosítása, továbbá az önbizalomszerzés miatt is. A játékosaim nincsenek tisztában azzal, hogy mekkora fejlődésre képesek. Ez egy olyan projekt, mely mindössze két hónappal ezelőtt vette kezdetét, és most pozitív teljesítménynek lehetünk tanúi, de így is kell folytatnunk, különben a szombaton elért eredmények haszontalanná válnának."

Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci mellett Merih Demiral is sérülést szenvedett, ebből kifolyólag holnap Matthis de Ligt lesz az egyetlen rendelkezésre álló középhátvéd. 

"Mivel mindössze négy védőnk van, Alex Sandro és Danilo játszani fog. A középpályán még döntenem kell Dejan Kulusevski és Federico Chiesa között, aki nemrég sérülésből tért vissza. Néhány percet már játszott a Cagliari ellen, de nem gondolnám, hogy a teljes meccsen a pályán tartózkodhat. Federico Bernardeschinek legutóbb nagyszerű meccse volt, és előtte a válogatottnál is kiválóan játszott. Holnap ismét lehetőséget kaphat. 

Paulo Dybala szintén készen áll. Folyamatosan edzett, és a Cagliari ellen is jól ment neki a játék. Meglátjuk, hogy kezdő lesz-e."

Dybala kapcsán gyakran felmerül, hogy kivel tud hatékonyabban együtt játszani, erről a problémáról is kérdezték az olasz trénert. 

"Sajnos sem Ronaldóval, sem Moratával nem töltött elég időt idáig, csak néhányszor edzhettek együtt. A szezon elejétől fogva gondolkodunk a lehetséges megoldásokon. Ki kell találnunk egy megfelelő hadrendet a csapat számára, hogy ezzel megszerezzük a kellő egyensúlyt, majd ezt követően foglalkozhatunk azzal is, hogy miként lehetnek egyszerre a pályán. 

Cristiano sem képez kivételt, úgy viselkedek vele, mint a többiekkel. Mindig igyekszem a rendelkezésére állni. Mindketten egyszerű és komoly emberek vagyunk, emiatt jól kijövünk egymással. Ugyanúgy bánok vele, mint Gianluca Frabottával és Manolo Portanovával, akik csak idén kerültek föl az U23-ból. Ilyen a személyiségem, futballistaként sem tettem másként" – zárta szavait az egykori középpályás.