Interjúk a mérkőzés előtt

xddddddddddddddd.jpgA Juventus csapatából az együttes elsőszámú kapusa, Wojciech Szczęsny adott nyilatkozatot a holnapi, Ferencváros elleni összecsapást megelőzően, melyen kihangsúlyozta, hogy véleménye szerint a Bianconeri pályán képviselt mentális egysége nem bomlott meg attól, hogy a két olasz veterán, a csapatkapitány Giorgio Chiellini, valamint Leonardo Bonucci egyaránt kidőltek sérülés következtében, mivel az alakulat rendkívül egységes. 

Az Arsenal és a Roma korábbi hálóőre arról is beszélt, hogy bár Andrea Pirlo új elképzelésekkel állt előt, mint az Öreg Hölgy korábbi trénerei, rendkívül jó hatással van a csapatra, ezért pedig meglehetősen nagyra tartja őt. 

"Kemény mérkőzésre számítunk" – kezdte mondanivalóját a lengyel válogatott futballisa. 

"Nehéz ellenfelekkel kell szembenéznünk, azonban biztató dolgokat mutattunk a Cagliari ellen a szombati találkozón. 

Mindig a legjobbat akarjuk nyújtani a pályán, de nehéz is lenne nem találni motivációt egy Bajnokok Ligája-meccsen. Mindig nehéz, amikor két olyan labdarúgó, amilyen Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci nem áll rendelkezésre, de az alapvető mentalitásunk nem változik meg ezáltal, és a személyiségünk sem módosul hiányukban."

A kapus azt is kijelentette, hogy a tisztelete mellett rendkívül élvezi is az Andrea Pirlóval folytatott közös munkát, s tisztában van vele, hogy még csak a közös út legelején járnak. 

"Tetszik, ahogy nyomást gyakoroltunk a legutóbbi mérkőzésen, nagyon agresszívak voltunk a Cagliarival szemben, és sok gólhelyzetet alakítottunk ki. Az első félidőben különösen jól teljesítettünk, de ezt 90 percig kell így tennünk, hogy igazán nagy csapat legyen belőlünk. 

Andrea Pirlo valami egészen újat szeretne megteremteni. Nagyon jó a kapcsolatom vele, és mindig a rendelkezésére állunk, mivel egyértelműen fejlődni szeretnénk, hogy jelentős eredményeket érhessünk el" – zárta szavait Szczęsny. 

A lengyel futballista mellett a 31-szeres magyar bajnok játékosai is megszólaltak a mérkőzéssel kapcsolatban, többen várakozásuknak és büszkeségüknek hangot adva. 

A zöld-fehér Sasok mindeddig két BL-gólt szerző csatára, Franck Boli kijelentette, hogy álmuk pontosan az volt, hogy ilyen magas szintű együttesek ellen léphessenek pályára, így a csoportkörbe való bejutás már önmagában is öröm számukra. 

"Izgatottam indultam el reggel, mindenki felfokozott hangulatban van, hogy egy olyan csapattal játszhatunk, mint a Juventus, a motivációval nincs gond. Úgy érzem, mentálisan és fizikailag is készen állunk, olyan találkozóra készülünk, amilyenről minden labdarúgó álmodhat" – közölte a budapesti csapat repülőgépének délelőtt tíz órai felszállását megelőzően. 

A Fradi brazil kiválósága, Isael Barbosa a hivatalos sajtótájékoztató keretein belül jelentette ki, hogy nagy öröm lesz számukra a Juventus ellen szerepelni, s egyáltalán nem gondolják úgy, hogy kikapni jöttek Torinóba. 

"Nagyszerű érzés, hogy egy ilyen remek stadionban játszatunk. Minden játékos álma, hogy a Bajnokok Ligájában szerepelhessen, örülök, hogy itt lehetünk. Remek játékosok alkotják a Juventust, biztos vagyok benne, hogy minden helyzetre fel vannak készülve. A futballban minden lehetséges, győzni jöttünk, ehhez pedig a meccs végéig kell küzdenünk! Jó formában vagyunk, nem jelent problémát, hogy heti több alkalommal kell játszani, futballistaként ez a dolgunk. Természetesen mindenki jobban szeretne nézők előtt játszani, de most el kell fogadnunk ezt a helyzetet. Fontos, hogy tudjuk, milyen magas szinten mutathatjuk meg magunkat."

A Juventus holnap esti ellenfelének vezetőedzője, Sergij Rebrov is arról beszélt, hogy jó mérkőzést készülnek játszani, egy igazán rangos ellenféllel szemben, melynek keretét világsztárok alkotják, ilyen csapatok ellen játszani pedig nem mindennap adatik meg számukra. 

"A Bajnokok Ligájában csak erős csapatok és minőségi játékosok ellen játszhatunk. Hinni kell abban a futballban, amit elterveztünk. A BL-szereplés egy bónusz nekünk, a csoportkör elején senki sem gondolta, hogy tovább kell jutnunk. Azért vagyunk itt, hogy méltóképp képviseljük Magyarországot és a Ferencvárost. A lényeg, hogy nem szabad félnünk. A Juventusban akadnak vezértípusok, Cristiano Ronaldo mellett érdemes megnézni, milyen játékosok alkotják az együttest, elég Moratát megemlíteni. Hinnünk kell magunkban, és játszanunk kell a futballt."

Az ukrán szakember a továbbiakban leszögezte, hogy annak ellenére, hogy a torinói alakulat három középhátvédet is nélkülözni kényszerül majd, úgy gondolja, megfelelő pótlás áll rendelkezésre, emiatt pedig a Fradi elsődleges célja nem a csodatétel, hanem a tisztes helytállás. 

"Hiába vannak sérültek a Juventusnál, hiszen számos minőségi játékosuk van, akikkel tudják pótolni őket. A mi játékosaink is túlterheltek, hiszen tízen is válogatottjuktól tértek vissza, és emellett kell helytállniuk a bajnokságban és a BL-ben"zárta mondanivalóját a korábbi Dinamo Kijev-játékos. 

 

Az FTC-játékosok nyilatkozatai a klub hivatalos oldalának vonatkozó cikkeiből származnak.