Kuluševski: "A Juventusnál minden gyönyörű"

kulusevski_kiev_nyilatkozat.jpgA Juventus fiatal svéd szélsője, Dejan Kuluševski a Sky Sport Italia stábjának nyilatkozott a Bianconeri kapcsán, mely klubnál a keddi, Dinamo Kijev elleni mérkőzésen bemutatkozhatott a Bajnokok Ligájában, ráadásul egyik lövése hozzájárult a Zebrák első találatához is, hiszen annak kipattanóját juttatta be a hálóba Álvaro Morata a találkozó 46. percében. 

A 2019 telén az Atalanta csapatától érkező, de a szezont a Parma együttesénél töltő, majd az idény legjobb fiatal játékosának is megválasztott csillag elárulta, hogy rendkívül jól érzi magát Torinóban, ahol igazi otthonra lelt, csapattársai pedig segítik fejlődését is. 

"Itt minden gyönyörű, egy szó sem esik a játékos koráról" –kezdte mondanivalóját a 20 esztendős, valószínűleg nagy jövő előtt álló futballista. 

"Tetszett a kijevi mérkőzés, főleg a védekezési szakaszban játszottunk jól. A helyes úton járunk. Nem volt időm gondolkodni, Mikor Ramsey sarkazós passza hozzám került, csak megpróbáltam az egyetlen ekkor lehetséges dolgot. Remélem, egyszer majd sikerül ilyen gólt szereznem."

A támadó az újságírói kérdésre szót ejtett az idei, különösen erősnek ígérkező Serie A-szezonról is, mellyel kapcsolatban mégis pozitív érzései vannak. 

"Sok erős csapat van ebben a bajnokságban, de nekünk csak magunkra kell gondolni, és tovább fejlődni. Nem voltunk tökéletesek a bajnokság kezdetén, de időre van szükségünk."

"Nem számít, hogy hány éves vagy. Ha játszanod kell, akkor játszanod kell. Mindenki nagyon sokat segít nekünk, és mindenki kész válaszolni minden egyes kérdésemre. Ott játszom, ahol Pirlo mester számít rám, minden alkalommal elmagyarázza, hogy mit kell tennem. Minden szerepem hasonló, ezek között nincs sok különbség. Még mindig csak a szezon elején járunk, így eddig nem találtam meg azt a pozíciót, ahol a legjobbamat nyújthatom. 

A csapat támadói nagyon erősek. A versenyhelyzet egy jó dolog, minden egyes nap meg kell találnom a helyemet. Minden alkalommal jól kell edzened, és készen kell állnod. 

Amikor valami olyasmit teszek, ami nem megfelelő, azonnal jelzik nekem, hogy segítsenek a hiba kijavításában."

Kuluševski állításait több játékos gesztusai is alátámaszthatják, hiszen Cristiano Ronaldo és Zlatan Ibrahimović is többször méltatta a szélsőt, míg Morata a fent említett találkozót követően beszélt arról, hogy véleménye szerint az ifjú reménység, kinek értékét a mértékadó Transfermarkt is 40 millió euróra taksálja, nagy jövő előtt áll, az Öreg Hölgy másik új szerzeményével, az olasz Federico Chiesával egyetemben.